1 szt
Kod kreskowy: 5902802760760
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Jaja ekologiczne różnej wielkości
Dodatkowe informacje
Ekologiczna hodowla kur to dbałość o dobrostan niosek, potwierdzony nadzorem jednostek certyfikujących w rolnictwie ekologicznym. Posiadające dostęp do wolnych wybiegów kury karmione są paszami z upraw ekologicznych, których składniki są wolne od GMO. Produkcja taka ma zatem charakter zrównoważony i sprzyja środowisku.
Nadruk na jaju X-YY-ZZZ... Oznacza: X - Metoda chowu (0 - produkcja ekologiczna), YY - Kraj pochodzenia, ZZZ... - Weterynaryjny numer identyfikacyjny producenta
O jajku!
www.ekozagroda.com
Przechowywanie
Jaja po zakupie przechowywać w warunkach chłodniczych.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Fermy Drobiu Mizgier Tomasz Mizgier
Marianowo Brodowskie 20
63-000 Środa Wlkp. - zakład pakowania jaj
Spakowane jaja pochodzą wyłącznie z gospodarstw ekologicznych:
Ekozagroda s.c.,
Farma Bogusławki s.c.,
Bogusławki 1a,
63-023 Sulęcinek
EKOFARMA KSIĄŻNO,
Książno 27,
62-320 Miłosław
Adres zwrotny
Fermy Drobiu Mizgier Tomasz Mizgier
Marianowo Brodowskie 20
63-000 Środa Wlkp. - zakład pakowania jaj
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | w 1 jaju (58 g) | %RWS* w 1 jaju (58 g) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 582 kJ/139 kcal | 338 kJ/81 kcal | 4% |
Tłuszcz | 9,7 g | 5,6 g | 8% |
w tym kwasy tłuszczowe | 3,0 g | 1,7 g | 9% |
Węglowodany | 0,6 g | 0,3 g | 0% |
w tym cukry | 0 g | 0 g | 0 % |
Białko | 13 g | 7,3 g | 15% |
Sól | 0,35 g | 0,20 g | 3% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). |