Kamis Chili jalapeño kruszone 8 g
Udostępnij na FacebookuKruszone w całości dla pełnego smaku chili
1 szt - 0,008 kg
Kod kreskowy: 5900084273183
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Chili jalapeño kruszone. Ostre.
Cechy
kruszone w całości
Opis produktu
Kruszone w całości dla pełnego smaku chili
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 145
Szerokość na półce - 110
Głębokość na półce - 6
Waga od dostawcy
Waga brutto - 11
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 6
Szerokość - 110
Wysokość - 145
Przepisy
Meksykańskie pozole z ciecierzycą
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 2,5 h
Porcje 6
Składniki:
800 g żeberek wieprzowych (paski)
2 łyżki oleju
3 ząbki czosnku pokrojonego w plastry
1 cebula pokrojona w kostkę
1 łyżeczka soli
1 batat pokrojony w grubą kostkę (ok 200 g)
300 g ciecierzycy ugotowanej
2 łyżeczki Chili jalapeño kruszone Kamis
1 łyżeczka Oregano Kamis
1 łyżeczka Kminu rzymskiego Kamis
1 łyżka Papryki słodkiej Kamis
200 g młodej kapusty pokrojonej w paski
Do podania:
1 awokado pokrojone w plastry
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
1 limonka pokrojona w cząstki
4 rzodkiewki pokrojone w cienkie plastry
chipsy nachos.
1. Żeberka podsmaż na patelni razem z czosnkiem i cebulą, przełóż do garnka, zalej ok 2.5 l wody, dodaj sól, gotuj 2 godz.
2. Żeberka wyjmij, usuń kości, porwij na mniejsze kawałki, włóż z powrotem do wywaru.
3. Dodaj bataty, ciecierzycę, jalapeno, oregano, kmin rzymski, słodką paprykę, gotuj jeszcze 30 min.
4. 5 minut przed podaniem, dodaj kapustę.
5. Podawaj w miskach do zupy, na wierz ułóż dodatki: awokado, kolendrę, limonkę, rzodkiewki i kilka nachos.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik