Kamis Chrupiący kurczak pikantny Panierka do drobiu 90 g
Udostępnij na FacebookuPanierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka nada potrawom paprykowo-pikantny smak, intensywny aromat oraz wyjątkową chrupkość. Panierka jest szczególnie polecana do delikatnych mięs drobiowych, takich jak kurczak i indyk.
1 szt - 0,090 kg
Kod kreskowy: 5900084198707
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, seler, soję.
Składniki
pieprz czarny - 2%
jaja w proszku
sól
mleko odtłuszczone w proszku
mąka pszenna
drożdże
serwatka w proszku (z mleka)
czosnek - 9,5%
papryka ostra - 6%
tłuszcz roślinny palmowy
aromat
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Panierka do drobiu.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Opis produktu
Panierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka nada potrawom paprykowo-pikantny smak, intensywny aromat oraz wyjątkową chrupkość.
Panierka jest szczególnie polecana do delikatnych mięs drobiowych, takich jak kurczak i indyk.
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Jaja - Zawiera
Seler - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 130
Wysokość - 170
Głębokość - 6
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przepisy
Chrupiący kurczak w panierce pikantnej
Składniki (dla 4 osób): 2 piersi z kurczaka (lub 0,5 kg schabu), mleko lub woda, panierka Chrupiący kurczak pikantny Kamis.
Przygotowanie:
1. Mięso umyj, pokrój na 4 kotlety i delikatnie rozbij tłuczkiem.
2. Kotlety zamocz w mleku lub wodzie i obtocz w panierce, mocno dociskając ręką (nie sól).
3. Smaż na małym ogniu, na oleju rozgrzanym do 180°C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Poland
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084198714
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.kamis.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1482/351 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 3,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 62 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 14 g |
Sól | 6,25 g |