Kamis Chrupiący kurczak pikantny Panierka do drobiu 90 g
Udostępnij na FacebookuPanierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka nada potrawom paprykowo-pikantny smak, intensywny aromat oraz wyjątkową chrupkość. Panierka jest szczególnie polecana do delikatnych mięs drobiowych, takich jak kurczak i indyk.
1 szt - 0,090 kg
Kod kreskowy: 5900084198707
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
aromat
jaja w proszku
sól
mleko odtłuszczone w proszku
pieprz czarny - 2%
mąka pszenna
drożdże
serwatka w proszku (z mleka)
czosnek - 9,5%
papryka ostra - 6%
tłuszcz roślinny palmowy
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, seler, soję.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Panierka do drobiu.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Opis produktu
Panierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka nada potrawom paprykowo-pikantny smak, intensywny aromat oraz wyjątkową chrupkość.
Panierka jest szczególnie polecana do delikatnych mięs drobiowych, takich jak kurczak i indyk.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Jaja - Zawiera
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 130
Głębokość - 6
Wysokość - 170
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przepisy
Chrupiący kurczak w panierce pikantnej
Składniki (dla 4 osób): 2 piersi z kurczaka (lub 0,5 kg schabu), mleko lub woda, panierka Chrupiący kurczak pikantny Kamis.
Przygotowanie:
1. Mięso umyj, pokrój na 4 kotlety i delikatnie rozbij tłuczkiem.
2. Kotlety zamocz w mleku lub wodzie i obtocz w panierce, mocno dociskając ręką (nie sól).
3. Smaż na małym ogniu, na oleju rozgrzanym do 180°C.
Kraj
Country of Origin - Poland
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084198714
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.kamis.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1482/351 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 3,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 62 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 14 g |
Sól | 6,25 g |