1 szt - 0,010 kg
Kod kreskowy: 5900084274111
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Owoc jałowca cały.
Cechy
zbierany ręcznie dla zachowania kształtu i aromatu
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 6
Głębokość na półce - 145
Szerokość na półce - 110
Waga od dostawcy
Waga brutto - 13
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 145
Wysokość - 6
Szerokość - 110
Przepisy
Kotlety wieprzowe z polentą
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 20 min
Porcje 4
Składniki:
4 kotlety wieprzowe z kością
2 łyżki oleju
250 ml soku z pomarańczy
6 szt jałowiec owoce Kamis
50 ml octu balsamicznego Kamis
50 ml śmietanki 30 %
sól, pieprz do smaku
Polenta:
150 g kaszy kukurydzianej
50 g masła
750 ml mleka 3,2 %
1 łyżeczka rozmarynu Kamis
50 g tartego parmezanu
sól, pieprz do smaku
Do podania:
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1. Kotlety oprósz solą, pieprzem, posmaruj olejem, odstaw na 30 min.
2. Na patelnię wlej sok pomarańczowy, dodaj drobno posiekane owoce jałowca, ocet balsamiczny, gotuj na wolnym ogniu około 5 minut.
3. Dodaj śmietankę, gotuj ponownie kilka minut do uzyskania konsystencji sosu, dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. W tym samym czasie w garnku umieść kaszę kukurydzianą, masło, mleko, dodaj rozmaryn, gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut, co jakiś czas zamieszaj, na koniec dodaj parmezan, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, Odstaw na 10 minut.
5. Kotlety smaż na wolnym ogniu na drugiej patelni po 4-5 minut na każdej ze stron, następnie przełóż je do gorącego sosu na kolejne 5 minut.
6. Kotlety układaj na polencie, polej pozostałym sosem i posyp natką pietruszki.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik