1 szt - 0,007 kg
Kod kreskowy: 5900084245845
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kardamon owoce.
Cechy
zbierane ręcznie, aby zachować jak najwięcej naturalnego smaku i aromatu
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 109
Głębokość - 8
Wysokość - 144
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przepisy
Ciasto z mango
Składniki:
400 ml mleka kokosowego
4 owoce kardamonu Kamis
25 g żelatyna
100 g orzechów nerkowca
2 ½ łyżki brązowego cukru
½ łyżeczki imbiru
75 g masła
100 g herbatników
3 dojrzałe mango
200 ml jogurtu greckiego
3 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
1. Mleko kokosowe wlej do rondelka, dodaj ziarna wyjęte z owoców kardamonu, gotuj w rondelku na wolnym ogniu aż zredukuje się o połowę. pod koniec dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj.
2. Orzechy nerkowca zmiksuj drobno z cukrem, imbirem i masłem, dodaj drobno pokruszone herbatniki dokładnie wymieszaj.
3. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż masę orzechową, dokładnie ubij, wstaw do lodówki na kilka minut do schłodzenia.
4. Obrane mango zmiksuj z jogurtem i miodem, dodaj mleko kokosowe, dokładnie wymieszaj. Wylej do tortownicy i wstaw do lodówki na ok 2 godz.
Kraj
Zapakowano w - Polska
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Zapakowano w Polsce