Kamis Marynata pikantna do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g
Udostępnij na FacebookuDobra marynata wymaga precyzji. Moi kochający dobre jedzenie meksykańscy przyjaciele uczulali mnie, by przy robieniu marynaty nie przesadzać z ilością octu, oliwy i przypraw. No, chyba że chodzi o pikantne czerwone skrzydełka - wtedy nie ma co żałować pieprzu i chili!
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5900084089012
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
cebula
cząber
chili - 7%
czosnek - 12%
kolendra
sól
pomidory
cukier
kwas: kwas cytrynowy
gorczyca biała - 17%
papryka słodka
pieprz czarny - 4%
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Opis produktu
Dobra marynata wymaga precyzji. Moi kochający dobre jedzenie meksykańscy przyjaciele uczulali mnie, by przy robieniu marynaty nie przesadzać z ilością octu, oliwy i przypraw. No, chyba że chodzi o pikantne czerwone skrzydełka - wtedy nie ma co żałować pieprzu i chili!
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 145
Głębokość - 6
Szerokość - 110
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Informacje o dodatkach: pozostały tekst
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Przepisy
Marynata pikantna do mięs i drobiu
Przygotowanie (na ok. 0,5 kg mięsa):
1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju.
2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstaw w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.
3. Piecz w temperaturze ok. 220°C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju.
Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość torebki wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temperaturze 180°C przez 1-1,5 godziny (w zależności od rodzaju mięsa).
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084089029
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Adres internetowy
www.kamis.pl
Media społecznościowe
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1164/279 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 9,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 22 g |
Białko | 13 g |
Sól | 25,0 g |