Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do dań z fasoli i strączków 20 g
Udostępnij na FacebookuBez dodatku glutaminianu monosodowego Bez dodatku konserwantów
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5900084062015
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
majeranek (24 %)
sól
przyprawy (czosnek, GORCZYCA biała, kminek mielony (8 %), kolendra nasiona, papryka słodka, chili (3 %))
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa do dań z fasoli i strączków.
Cechy
ze składnikami pochodzenia naturalnego
Opis produktu
Bez dodatku glutaminianu monosodowego
Bez dodatku konserwantów
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Zawiera
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 145
Szerokość - 110
Głębokość - 6
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Fasolka z chorizo i jarmużem
Przygotowanie 15 min + czas moczenia fasoli
Gotowanie 90 min
Porcje 4
Składniki
200 g fasoli jaś
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
150 g chorizo pokrojonego w półplasterki
3 łyżki oliwy z oliwek
1 puszka pomidorów pelati pokrojonych
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki przyprawy do dań z fasoli i strączków Kamis
75 g liści jarmużu
1. Opłukaną fasolę zalej 1 l zimnej wody, odstaw na ok. 12 godz.
2. Cebulę i chorizo podsmaż na oliwie w garnku, dodaj fasolę razem z wodą, w której się moczyła, gotuj pod przykryciem ok. 45 min.
3. Dodaj pomidory, koncentrat, przyprawę, gotuj na wolnym ogniu kolejne 45 min bez przykrycia. Jeżeli to konieczne podlej wodą.
4. Pod koniec gotowania dodaj jarmuż.
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900084062039
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 965 / 232 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 8,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 17 g |
w tym cukry | 2,9 g |
Białko | 11 g |
Sól | 32,1 g |