1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5900084272902
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
pomidory suszone
przyprawy (GORCZYCA biała (12,5 %), papryka słodka, czosnek (9,5 %), cebula, pieprz czarny, gałka muszkatołowa)
sól
cukier
bazylia (5 %)
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa. Przyprawa do indyka.
Cechy
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 110
Głębokość na półce - 6
Wysokość na półce - 145
Waga od dostawcy
Waga brutto - 24
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 6
Szerokość - 110
Wysokość - 145
Przepisy
Pierś z indyka z chutneyem z mango
Przygotowanie 20 min + czas marynowania, gotowanie 90 min, porcje 4
Składniki:
800 g piersi z indyka
1 opakowanie przyprawy do indyka Kamis
2 łyżki oleju
chutney:
1 cebula pokrojona w grubą kostkę
2 łyżki oleju
200 ml wody
2½ łyżki brązowego cukru
300 g pomidorów obranych ze skóry, pokrojonych w półcentymetrową kostkę
1 obrane mango, pokrojone w półcentymetrową kostkę
50 ml octu winnego z białego wina
½ łyżeczki chili Kamis
1½ łyżeczki kminu rzymskiego Kamis
1 łyżeczka liści kolendry Kamis
sól, pieprz do smaku
1 Indyka natrzyj przyprawą, odstaw na kilka godzin.
2 Mięso obsmaż na patelni, umieść w naczyniu żaroodpornym. Piecz pod przykryciem ok. 90 min w temperaturze 180°C. Podlej niewielką ilością wody.
3 Cebulę wymieszaj z olejem, umieść na blaszce, piecz 20 min w temperaturze 180°C, aż uzyska jasnobrązowy kolor.
4 Do rondelka wlej wodę, dodaj cukier, pomidory, mango i gotuj pod przykryciem ok. 15 min.
5 Dodaj ocet, cebulę, chili i kmin rzymski, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min aż chutney zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
6 Przed podaniem indyka pokrój w plastry.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 909 / 217 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 13 g |
Białko | 9,0 g |
Sól | 40,8 g |