Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do pizzy 15 g
Udostępnij na FacebookuBez dodatku glutaminianu monosodowego Bez dodatku konserwantów
1 szt - 0,015 kg
Kod kreskowy: 5900084238182
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
ekstrakt drożdżowy
przyprawy (czosnek, papryka czerwona, pieprz czarny)
zioła (bazylia (4 %), oregano, natka pietruszki, szałwia)
sól
cukier
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa do pizzy.
Cechy
ze składnikami pochodzenia naturalnego
Opis produktu
Bez dodatku glutaminianu monosodowego
Bez dodatku konserwantów
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 10
Szerokość na półce - 110
Wysokość na półce - 145
Waga od dostawcy
Waga brutto - 22
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 10
Szerokość - 110
Wysokość - 145
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Pizza prosciutto
Przygotowanie 20 min + 2 godz.
Gotowanie 10 min
Porcje 4 (2 x pizza 28 cm)
Składniki:
8 g drożdży suszonych Kamis
75 ml mleka
½ łyżeczki cukru
300 g mąki pszennej typ „00"
½ łyżeczki soli
100 ml wody
5 łyżek oliwy z oliwek
250 g passaty pomidorowej
1 opakowanie przyprawy do pizzy Kamis
150 g tartej mozzarelli
1 mała czerwona cebula pokrojona w piórka
150 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół
100 g szynki dojrzewającej w cienkich plastrach
50 g rukoli
1. Drożdże wymieszaj dokładnie w ciepłym mleku (ok. 30 ℃), dodaj cukier, odstaw na 15 min.
2. Mąkę wymieszaj z solą, dodaj drożdże, letnią wodę, 3 łyżki oliwy, wyrabiaj ok. 8 min. ciasto odstaw na 2 godz. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
3. Passatę pomidorową wymieszaj z pozostałą oliwą i przyprawą do pizzy.
4. Piekarnik rozgrzej wraz z blachą lub kamieniem do pizzy do 260 ℃.
5.Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części, z każdej uformuj kulkę, następnie rozwałkuj na cienki placek o średnicy ok. 28 cm, każdy posmaruj połową sosu, posyp połową sera i cebuli, następnie ułóż po kilka pomidorków.
6. Przełóż na gorącą blachę lub kamień i piecz ok. 8-10 min.
7. Na gorącej pizzy układaj szynkę, rukolę, pozostałe pomidorki.
8. Przed podaniem możesz skropić oliwą.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 842/200 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 9,2 g |
Białko | 10 g |
Sól | 21,1 g |