Kamis Panierka chrupiący kurczak czosnkowa 70 g
Udostępnij na FacebookuBez dodatku: glutaminianu monosodowego, konserwantów
1 szt - 0,070 kg
Kod kreskowy: 5900084280860
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, mleko, seler, soję.
Składniki
sól
JAJA w proszku
aromat
czosnek (14,5 %)
drożdże
mąka kukurydziana
mąka PSZENNA
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Panierka czosnkowa do drobiu.
Cechy
ekstra chrupiąca
dodaj tylko mięso i olej
bez dodatku oleju palmowego
Opis produktu
Bez dodatku: glutaminianu monosodowego, konserwantów
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Jaja - Zawiera
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 130
Głębokość na półce - 8
Wysokość na półce - 170
Waga od dostawcy
Waga brutto - 75
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 130
Wysokość - 170
Głębokość - 8
Dodatki
Drożdże - Zawiera
Smaki / Aromaty - Zawiera
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Stripsy z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 3 min
Porcje 3
Składniki
- 300 g filetów z kurczaka
- 1 opakowanie Panierka Chrupiący Kurczak Czosnkowa Kamis
- olej do smażenia
Sos:
- 75 g Musztardy sarepskiej Kamis
- 75 g majonezu
- 2 łyżki miodu
- 1/3 łyżeczki Imbiru mielonego Kamis
- ¹/₂ łyżeczki soku z cytryny
1. Kurczaka pokrój na długie paski o grubości około 2 cm.
2. Do wysokiej patelni wlej olej do wysokości 4 cm, rozgrzej do 180 °C.
3. Każdy pasek zanurz w zimnej wodzie, a następnie dokładnie obtocz w panierce. Smaż około 3 minuty i wyjmij na papierowy ręcznik.
4. W międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na sos.
5. Stripsy podawaj z sosem.
Wypróbuj też do warzyw i sera camembert!
Panierka Kamis nada też wyjątkowej chrupkości warzywom czy serowi camembert. Wystarczy, że roztrzepiesz w miseczce jajko, posmarujesz nim ser lub pokrojone warzywa i przyrządzisz według instrukcji na opakowaniu.
Airfryer
Chrupiącego kurczaka możesz również przygotować w airfryerze. Kurczaka pokrój w długie paski o grubości ok. 2 cm. Każdy kawałek zanurz w zimnej wodzie, a następnie obtocz w panierce. Smaż w airfryerze w 170 °C przez 10-12 minut.
Cukinia / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 15 min / Airfryer (180 °C) 10 min
Bakłażan / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 20 min / Airfryer (180 °C) 10 min
Batat / Metoda przygotowania słupki o grubości ok. 1 cm / Piekarnik (180 °C) 30 min / Airfryer (180 °C) 15 min
Ser camembert (120 g) / Metoda przygotowania w całości / Piekarnik (180 °C) 10 min / Airfryer (180 °C) 7 min
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1555 kJ |
Wartość energetyczna | 367 kcal |
Tłuszcz | 2,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Białko | 14 g |
Sól | 6,6 g |