Kamis Panierka chrupiący kurczak serowa 70 g
Udostępnij na FacebookuBez dodatku: glutaminianu monosodowego
1 szt - 0,070 kg
Kod kreskowy: 5900084280884
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, seler, soję.
Składniki
przyprawy (czosnek, cebula, kurkuma, papryka słodka)
drożdże
mąka kukurydziana
suszony ekstrakt drożdżowy
ser w proszku (mieszanka serów średniodojrzewających od miękkich do twardych) (z MLEKA) (4 %)
aromaty (zawierają MLEKO)
sól
JAJA w proszku
mąka PSZENNA
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Panierka do drobiu z dodatkiem sera w proszku.
Cechy
ekstra chrupiąca
dodaj tylko mięso i olej
bez dodatku oleju palmowego
Opis produktu
Bez dodatku: glutaminianu monosodowego
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Seler - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Jaja - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 170
Szerokość na półce - 130
Głębokość na półce - 8
Waga od dostawcy
Waga brutto - 75
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 170
Szerokość - 130
Głębokość - 8
Dodatki
Drożdże - Zawiera
Dodatek MSG - Nie zawiera
Smaki / Aromaty - Zawiera
Przepisy
Chrupiący kurczak w serowej panierce
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 4 min
Porcje 3
Składniki
- 300 g filetów z kurczaka
- Panierka chrupiący kurczak serowa Kamis
- olej do smażenia
- 600 g ulubionych frytek
- 2 łyżeczki Przyprawy do frytek Kamis
1. Kurczaka przekrój na 3 duże plastry o grubości około 1,5 cm.
2. Do patelni wlej olej do wysokości 3 cm, rozgrzej do 180 °C.
3. Każdy plaster kurczaka zanurz w zimnej wodzie, a następnie dokładnie obtocz w panierce. Smaż po około 2 minuty na każdej stronie i wyjmij na papierowy ręcznik.
4. W międzyczasie w piekarniku przygotuj według wskazówek na opakowaniu frytki, bezpośrednio po upieczeniu oprósz je przyprawą.
5. Kurczaka i frytki możesz podać z ulubioną sałatką lub surówką.
Wypróbuj też do warzyw i sera camembert!
Panierka Kamis nada też wyjątkowej chrupkości warzywom czy serowi camembert. Wystarczy, że roztrzepiesz w miseczce jajko. Posmarujesz nim ser lub pokrojone warzywa i przyrządzisz według instrukcji na opakowaniu.
Airfryer
Chrupiącego kurczaka możesz również przygotować w airfryerze. Kurczaka pokrój w długie paski o grubości ok. 2 cm. Każdy kawałek zanurz w zimnej wodzie, a następnie obtocz w panierce. Smaż w airfryerze w 170 °C przez 10-12 minut.
Cukinia / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 15 min / Airfryer (180 °C) 10 min
Bakłażan / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 20 min / Airfryer (180 °C) 10 min
Batat / Metoda przygotowania słupki o grubości ok. 1 cm / Piekarnik (180 °C) 30 min / Airfryer (180 °C) 15 min
Ser camembert (120 g) / Metoda przygotowania w całości / Piekarnik (180 °C) 10 min / Airfryer (180 °C) 7 min
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 1582 kJ |
Wartość energetyczna | 374 kcal |
Tłuszcz | 4,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8 g |
Węglowodany | 67 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Białko | 15 g |
Sól | 7,0 g |