1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5900084271950
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
oregano
sól
pomidory suszone (2 %)
natka pietruszki
przyprawy (GORCZYCA biała, papryka słodka, czosnek, cebula, pieprz czarny)
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku konserwantów
bez dodatku glutaminianu monosodowego
z suszonymi pomidorami
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 6
Głębokość na półce - 145
Szerokość na półce - 110
Waga od dostawcy
Waga brutto - 23
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 6
Głębokość - 145
Szerokość - 110
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Burger
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 12 min
Porcje 4
Składniki:
800 g antrykotu wołowego zmielonego na średnich oczkach
1 opakowanie przyprawy do burgera Kamis
2 łyżki oleju
4 łyżki majonezu
4 łyżki ketchupu łagodnego Kamis
4 łyżki musztardy sarepskiej Kamis
½ łyżeczki kminu rzymskiego Kamis
2 łyżki soku z limonki
4 bułki do burgerów
100 g sałaty lodowej pokrojonej w paski
1 średni pomidor pokrojony w plastry
1 średnia czerwona cebula pokrojona w plastry
½ awokado pokrojone w plastry
2 marynowane jalapeno pokrojone w plastry
16 szt. nachos
1. Do mięsa dodaj przyprawę, dokładnie wymieszaj i uformuj cztery burgery o grubości ok. 2 cm. każdy delikatnie posmaruj olejem.
2. Do majonezu dodaj ketchup, musztardę, kmin rzymski, sok z limonki i wymieszaj.
3. Burgery smaż na patelni ryflowanej po 3 minuty na każdej ze stron, następnie wstaw na 5 minut do rozgrzanego do 130°C piekarnika.
4. Bułki przekrój na pół, zapiecz od środka na patelni ryflowanej i wstaw na 3 minuty do piekarnika.
5. Każdy spód i wierzch bułki posmaruj od środka 1 ½ łyżki sosu.
6. Na każdym spodzie układaj kolejno, sałatę, pomidor, cebulę, burgera, awokado, nachos, jalapeno i przykryj wierzchem bułki.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 998/239 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 9,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 23 g |
w tym cukry | 8 g |
Białko | 11 g |
Sól | 37,9 g |