1 szt - 0,015 kg
Kod kreskowy: 5900084246163
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
bazylia
chili
czosnek granulowany - 18 %
papryka słodka
cząber
cukier
sól
oregano - 9 %
natka pietruszki
marchew
pomidory suszone -2,5 %
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa do królika. Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Dodatkowe informacje
Ochotę na królicze mięso najłatwiej zaspokoić w Hiszpanii, Francji i we Włoszech. Jadłem tam wykwintnego królika w winie i musztardowej glazurze albo w belgijskim kwaskowym piwie Gueuze. Na Majorce zachwycił mnie orientalny królik z cynamonem w migdałowym sosie. Ale równie pyszny był prosty grecki gulasz stifado i czeska zupa podřipska, podawana z wątrobianymi kluskami.
Więcej inspiracji znajdziecie na:
Facebook: Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 145
Szerokość - 110
Głębokość - 7
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Królik z pieczarkami
Składniki (dla 4 osób): królik w kawałkach (ok. 1,5 kg), 2 łyżki klarowanego masła, 6 szalotek, 2 łyżki mąki, 2 szklanki białego wina, 0,5 kg pieczarek, 20 ml śmietany (30 %), produkty Kamis: 1 opakowanie Przyprawy do królika, 4 łyżki Musztardy francuskiej.
Przygotowanie:
1. Królika umyj, podziel na części i natrzyj przyprawą.
2. Na dużej patelni podgrzej masło, wrzuć pokrojone szalotki, królika i całość podsmaż na złoty kolor.
3. Mięso posyp mąką, dodaj musztardę, szklankę wody i wino.
4. Pieczarki podsmaż, dodaj do mięsa i całość duś ok. 1,5 godziny. W razie potrzeby podlej wodą.
5. Ugotowane mięso wyjmij na półmisek, a do garnka wlej śmietanę i gotuj kilka minut.
6. Gotowym sosem polej mięso.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 901 / 215 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 28 g |
w tym cukry | 24 g |
Białko | 11 g |
Sól | 24,6 g |