1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5900084271974
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
tymianek
sól
rozmaryn (8 %)
przyprawy (GORCZYCA biała i czarna, czosnek, pieprz czarny (10 %), cebula, chili (3 %), owoc jałowca)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa.
Cechy
bez dodatku konserwantów
bez dodatku glutaminianu monosodowego
z rozmarynem i chili
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 110
Wysokość na półce - 6
Głębokość na półce - 145
Waga od dostawcy
Waga brutto - 23
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 145
Wysokość - 6
Szerokość - 110
Dodatki
Dodatek MSG - Nie zawiera
Przepisy
Stek z polędwicy
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 25 min
Porcje 4
Składniki:
4 steki z polędwicy wołowej (ok. 200 g każdy)
1 opakowanie przyprawy do steka Kamis
2 łyżki oleju
1 duża czerwona papryka
1 średnia czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
½ pęczka posiekanej natki pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
5 łyżek octu winnego z czerwonego wina Kamis
½ łyżeczki cukru
sól do smaku
1. Steki równomiernie oprósz przyprawą, delikatnie posmaruj olejem, Odstaw na 1 godzinę.
2. Paprykę włóż do rozgrzanego do 230°C piekarnika, piecz 15 minut, a następnie owiń folią aluminiową i odstaw na 5 minut.
3. Paprykę obierz ze skóry, usuń nasiona, pokrój w drobną kostkę. Następnie dodaj cebulę, natkę pietruszki, oliwę, ocet winny, cukier. Dopraw do smaku solą, wymieszaj.
4. Steki smaż na suchej ryflowanej patelni po 3 minuty na każdej stronie, następnie odstaw na 20 minut do rozgrzanego do 100°C piekarnika.
5. Podawaj z salsą z pieczonej papryki.
Do salsy możesz również użyć gotowej grillowanej papryki ze słoika. Przyprawę możesz użyć przygotowując inny stek np. z antrykotu.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna | 999/239 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 10 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 21 g |
w tym cukry | 2,7 g |
Bialko | 10 g |
Sól | 28,8 g |