Kamis Przyprawa do steka 20 g

Udostępnij na Facebooku

Kamis Przyprawa do steka 20 g
  • Kamis Przyprawa do steka 20 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,020 kg

Kod kreskowy: 5900084271974

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Składniki

tymianek

sól

rozmaryn (8 %)

przyprawy (GORCZYCA biała i czarna, czosnek, pieprz czarny (10 %), cebula, chili (3 %), owoc jałowca)

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać seler, soję, zboża zawierające gluten.

Marka

Kamis

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka przyprawowa.

Cechy

bez dodatku konserwantów

bez dodatku glutaminianu monosodowego

z rozmarynem i chili

Dodatkowe informacje

Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl

Zalecenia dla alergików

Soja - Może zawierać

Gorczyca - Zawiera

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Seler - Może zawierać

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Rodzaj opakowania

Typ - Saszetka

Adres producenta

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Adres zwrotny

McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Kontakt

McCormick Polska S.A.

Adres kontaktowy

Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska

Wymiary od dostawcy

Szerokość na półce - 110

Wysokość na półce - 6

Głębokość na półce - 145

Waga od dostawcy

Waga brutto - 23

Jednostka sprzedażowa - od dostawcy

Głębokość - 145

Wysokość - 6

Szerokość - 110

Dodatki

Dodatek MSG - Nie zawiera

Przepisy

Stek z polędwicy

Przygotowanie 20 min
Gotowanie 25 min
Porcje 4

Składniki:
4 steki z polędwicy wołowej (ok. 200 g każdy)
1 opakowanie przyprawy do steka Kamis
2 łyżki oleju
1 duża czerwona papryka
1 średnia czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
½ pęczka posiekanej natki pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
5 łyżek octu winnego z czerwonego wina Kamis
½ łyżeczki cukru
sól do smaku

1. Steki równomiernie oprósz przyprawą, delikatnie posmaruj olejem, Odstaw na 1 godzinę.
2. Paprykę włóż do rozgrzanego do 230°C piekarnika, piecz 15 minut, a następnie owiń folią aluminiową i odstaw na 5 minut.
3. Paprykę obierz ze skóry, usuń nasiona, pokrój w drobną kostkę. Następnie dodaj cebulę, natkę pietruszki, oliwę, ocet winny, cukier. Dopraw do smaku solą, wymieszaj.
4. Steki smaż na suchej ryflowanej patelni po 3 minuty na każdej stronie, następnie odstaw na 20 minut do rozgrzanego do 100°C piekarnika.
5. Podawaj z salsą z pieczonej papryki.

Do salsy możesz również użyć gotowej grillowanej papryki ze słoika. Przyprawę możesz użyć przygotowując inny stek np. z antrykotu.

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeŚrednia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna999/239 (kJ/kcal)
Tłuszcz10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,4 g
Węglowodany21 g
w tym cukry2,7 g
Bialko10 g
Sól28,8 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.