1 szt - 0,012 kg
Kod kreskowy: 5900084274135
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Marka
Kamis
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ziele angielskie całe.
Cechy
zbierane ręcznie dla zachowania naturalnego kształtu
Pozostałe informacje
FSC - www.fsc.org, Mieszany Papier, Wspieranie odpowiedzialnego leśnictwa, FSC C151350
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Kontakt
McCormick Polska S.A.
Adres kontaktowy
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Wymiary od dostawcy
Wysokość na półce - 6
Szerokość na półce - 110
Głębokość na półce - 145
Waga od dostawcy
Waga brutto - 16
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 6
Szerokość - 110
Głębokość - 145
Przepisy
Keczup bananowy
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 20 min
Porcje 750 g
Składniki:
2 łyżki oleju roślinnego
1 duża cebula pokrojona w kostkę
½ łyżeczki utartego w moździerzu ziela angielskiego Kamis
¾ łyżeczki mielonego chili Kamis
¾ łyżeczki mielonej kurkumy Kamis
2 łyżeczki czosnku Kamis
4 dojrzałe banany pokrojone w plastry
150 ml octu winnego z białego wina Kamis
5 łyżek cukru
2 łyżeczki soli morskiej Kamis
½ szklanki wody
1. W rondelku podsmaż na oleju cebulę. Dodaj ziele angielskie, chili, kurkumę, czosnek, smaż mieszając przez ok. 30 s.
2. Dodaj banany, ocet, cukier i sól morską. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 min, odstaw do wystygnięcia.
3. Miksuj blenderem na wysokich obrotach, wlewając powoli wodę, do uzyskania jednolitej konsystencji.
4. Ketchupem z bananów możesz doprawić smażony ryż i makaron, jajka, hot dogi, hamburgery, frytki. ryby, wieprzowinę i kurczaka.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 81 - Papier i tektura/plastik