1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5900977007581
Dodatkowe informacje
Producent
Cechy
Tradycja polskiej kuchni.
Opis produktu
Kasza jęczmienna wiejska.
Pozostałe informacje
Kasza kawalerska
Składniki :
- 20 dag KASZY JĘCZMIENNEJ WIEJSKIEJ
- puszka konserwowanej fasoli
- cebula
- kawałek selera naciowego
- marchewka, pietruszka
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 20 dag dowolnej wędliny
- kostka rosołowa
- olej, sól i pieprz.
Sposób przygotowania :
Kaszę jęczmienną wiejską ugotować według przepisu podanego obok, dodając do wody kostkę rosołową. Jarzyny zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebulę posiekać. Do cebuli dodać pozostałe warzywa i dusić na małym ogniu aż zmiękną. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i wędlinę, poddusić. Fasolę odcedzić i wymieszać z sosem jarzynowym i kaszą. Doprawić do smaku.
Smacznego.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Przygotowanie i stosowanie
Kaszę wypłukać w dużej ilości wody. Następnie kaszę wsypać do wrzącej osolonej wody, okresowo mieszając. Odstawić w ciepłe miejsce. Proporcja kaszy do wody powinna wynosić 1:2.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62 - 300 Września
Adres zwrotny
CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62 - 300 Września