1 szt - 0,750 kg
Kod kreskowy: 5901682000065
Dodatkowe informacje
Producent
Kętrzyński
Spróbuj innych naszych ciast w nowej szacie graficznej
Kętrzyński Kruche ciasto
Kętrzyński Babka o smaku cytrynowym
Kętrzyński Sernik na zimno
Kętrzyński Karpatka z kremem
Składniki
przyprawy
mleko w proszku odtłuszczone
kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu
mąka pszenna
substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
jaja w proszku
cukier
Marka
Kętrzyński
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Piernik kętrzyński - ciasto w proszku
Cechy
oryginalna receptura, dodaj tylko wodę i olej
O marce
Spróbuj innych naszych ciast w nowej szacie graficznej
Kętrzyński Kruche ciasto
Kętrzyński Babka o smaku cytrynowym
Kętrzyński Sernik na zimno
Kętrzyński Karpatka z kremem
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Jaja - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 53
Szerokość - 145
Wysokość - 211
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie
ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn
Adres zwrotny
"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie
ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn
tel. +48 89 755 44 30
fax +48 89 755 44 40
biuro@majonezy-ketrzyn.pl
Adres kontaktowy
ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn
Kontakt
"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie
Przepisy
Przygotuj:
380 ml (1,5 szklanki wody)
170 ml (2/3 szklanki oleju)
Przygotowanie:
1. Zawartość opakowania starannie wymieszać z wodą.
2. Dodać olej i ponownie dobrze wymieszać.
3. Ciasto wyłożyć do formy 12 x 35 cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Odstawić na 15 min.
4. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika i piec około 60 min.
Idealny przepis na polewę czekoladową:
Do przyrządzenia polewy przygotować:
6 łyżek cukru, 1/3 kostki margaryny, 2 łyżki kakao, 3 łyżki wody.
Do gotującej się wody dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Całość gotować 3 minuty cały czas mieszając. Po schłodzeniu otrzymaną polewą oblać piernik.
Upieczone ciasto po wystudzeniu można przekroić i przełożyć marmoladą, powidłami, oblać polewą czekoladową. W celu poprawienia walorów smakowych piernika można dodać miodu pszczelego i bakalii
Telefon kontaktowy
+48897554430
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Około 1080 g gotowego ciasta (18 porcji)
Email kontaktowy
biuro@majonezy-ketrzyn.pl
Numer fax
+48897554440
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | produktu po upieczeniu w 100 g | Na porcję 60 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1413 kJ / 337 kcal | 848 kJ / 202 kcal |
Tłuszcz | 13 g | 7,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g | 1,0 g |
Węglowodany | 46 g | 28 g |
w tym cukry | 23 g | 14 g |
Białko | 6,3 g | 3,8 g |
Sól | 0,60 g | 0,36 g |
Około 1080 g gotowego ciasta (18 porcji) |