Kętrzyński Piernik kętrzyński 750 g

Udostępnij na Facebooku

Kętrzyński Piernik kętrzyński 750 g
  • Kętrzyński Piernik kętrzyński 750 g
  • Kętrzyński Piernik kętrzyński 750 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,750 kg

Kod kreskowy: 5901682000065

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Kętrzyński

Spróbuj innych naszych ciast w nowej szacie graficznej
Kętrzyński Kruche ciasto
Kętrzyński Babka o smaku cytrynowym
Kętrzyński Sernik na zimno
Kętrzyński Karpatka z kremem

Składniki

substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu

przyprawy

mleko w proszku odtłuszczone

kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu

mąka pszenna

jaja w proszku

cukier

Marka

Kętrzyński

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Piernik kętrzyński - ciasto w proszku

Cechy

oryginalna receptura, dodaj tylko wodę i olej

O marce

Spróbuj innych naszych ciast w nowej szacie graficznej
Kętrzyński Kruche ciasto
Kętrzyński Babka o smaku cytrynowym
Kętrzyński Sernik na zimno
Kętrzyński Karpatka z kremem

Zalecenia dla alergików

Jaja - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Mleko - Zawiera

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Jednostka sprzedażowa

Szerokość - 145

Wysokość - 211

Głębokość - 53

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Adres producenta

"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie
ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn

Adres zwrotny

"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie
ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn
tel. +48 89 755 44 30
fax +48 89 755 44 40
biuro@majonezy-ketrzyn.pl

Adres kontaktowy

ul. I. Daszyńskiego 11
11-400 Kętrzyn

Kontakt

"MAJONEZY" Spółdzielnia Pracy Produkcyjno-Handlowa w Kętrzynie

Przepisy

Przygotuj:
380 ml (1,5 szklanki wody)
170 ml (2/3 szklanki oleju)

Przygotowanie:
1. Zawartość opakowania starannie wymieszać z wodą.
2. Dodać olej i ponownie dobrze wymieszać.
3. Ciasto wyłożyć do formy 12 x 35 cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Odstawić na 15 min.
4. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika i piec około 60 min.

Idealny przepis na polewę czekoladową:
Do przyrządzenia polewy przygotować:
6 łyżek cukru, 1/3 kostki margaryny, 2 łyżki kakao, 3 łyżki wody.
Do gotującej się wody dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Całość gotować 3 minuty cały czas mieszając. Po schłodzeniu otrzymaną polewą oblać piernik.

Upieczone ciasto po wystudzeniu można przekroić i przełożyć marmoladą, powidłami, oblać polewą czekoladową. W celu poprawienia walorów smakowych piernika można dodać miodu pszczelego i bakalii

Telefon kontaktowy

+48897554430

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Około 1080 g gotowego ciasta (18 porcji)

Email kontaktowy

biuro@majonezy-ketrzyn.pl

Numer fax

+48897554440

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeproduktu po upieczeniu w 100 gNa porcję 60 g
Wartość energetyczna1413 kJ / 337 kcal848 kJ / 202 kcal
Tłuszcz13 g7,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,7 g1,0 g
Węglowodany46 g28 g
w tym cukry23 g14 g
Białko6,3 g3,8 g
Sól0,60 g0,36 g
Około 1080 g gotowego ciasta (18 porcji)


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.