Kiełbasa podsuszana 80g Olewnik
Udostępnij na FacebookuKiełbasa wieprzowa, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, podsuszana, w plastrach
1 szt - 0,080 kg
Kod kreskowy: 5906245784222
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Kiełbasa wieprzowa, grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, podsuszana, w plastrach
Składniki
100 g produktu wyprodukowano ze 110 g mięsa wieprzowego.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, glukoza, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), regulator kwasowości (cytryniany sodu), białko wieprzowe (hemoglobina wieprzowa), przeciwutleniacz (askorbinian sodu), substancja konserwująca (azotyn sodu).
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
2 - 6 °C
Nazwa producenta
Olewnik Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 2,6 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 22 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,8 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,9 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 5,4 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 14 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 924 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 222 kcal/100g |
W porcji 20 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 185 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | <0,5 |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | <0,5 |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 4,4 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 44 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 2,8 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 2 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 9 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 8 %RWS |