Kiełbasa szynkowa wieprzowa plastry 90 g Olewnik
Udostępnij na FacebookuKiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, o gramaturze 90 g, w plastrach. Produkt otrzymany z batonu (Ø 83), poddanego plastrowaniu. W opakowaniu znajduje się 10 sztuk plastrów. Konsystencja dość ścisła, krucha. Barwa mięsa czerwona do ciemnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych aromatów, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
1 szt - 0,090 kg
Kod kreskowy: 5906245780590
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Kiełbasa wieprzowa grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, o gramaturze 90 g, w plastrach. Produkt otrzymany z batonu (Ø 83), poddanego plastrowaniu. W opakowaniu znajduje się 10 sztuk plastrów. Konsystencja dość ścisła, krucha. Barwa mięsa czerwona do ciemnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej, umiarkowanie słony. Wyczuwalny smak i zapach użytych aromatów, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
Składniki
Składniki: mięso wieprzowe z szynki 90%, woda, sól, glukoza, substancja zagęszczająca: karagen, stabilizatory: trójpolifosforan sodu, cytryniany sodu; białko wieprzowe kolagenowe, błonnik PSZENNY bezglutenowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy,
kolendra 0,04%, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), substancja konserwująca: azotyn sodu. Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 6 °C
Nazwa producenta
Olewnik Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 2,0 g |
Zawartość białek | 20 g |
Cukry | 0,7 g |
Zawartość węglowodanów | 2,4 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 3,5 g |
Wartość energetyczna kJ | 511 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 121 kcal |
W porcji 18 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 92 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,6 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 22 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,4 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 3,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | <0,5 |
Zawartość węglowodanów w porcji | <0,5 |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 1 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 7 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 7 %RWS |