Prymat Kminek cały 20 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć kminek cały ma ostry zapach oraz lekko piekący, gorzkawy smak. Jest idealnym zwieńczeniem słonych wypieków: bułek, precli i paluszków. Podkreśli wyjątkowy smak domowego chleba oraz sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju serów.
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5901135000512
Dodatkowe informacje
Producent
Prymat
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kminek cały
Cechy
pełne aromatu zioła i przyprawy
Opis produktu
Warto wiedzieć
kminek cały ma ostry zapach oraz lekko piekący, gorzkawy smak. Jest idealnym zwieńczeniem słonych wypieków: bułek, precli i paluszków. Podkreśli wyjątkowy smak domowego chleba oraz sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju serów.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 9
Wysokość - 147
Szerokość - 110
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Przepisy
Pierogi z kaszą gryczaną i serem
4-6 porcji, 60 min
Składniki:
- 500 g mąki pszennej typu 500,
- 250 g ciepłej wody,
- 1 jajko,
- 2 łyżki oleju,
- 100 g kaszy gryczanej,
- 200 g sera bundz,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 100 g boczku wędzonego parzonego,
- 100 g gęstego jogurtu naturalnego,
- 50 g cebuli szalotki,
- 20 g masła,
- 1 łyżeczka Kminku całego Prymat,
- 2 łyżeczki Natki pietruszki suszonej Prymat,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.
Sposób przygotowania:
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać pół łyżeczki soli, ciepłą wodę i olej. Zagnieść, dodać jajko, wyrobić na gładką masę. Odstawić na 20 min. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie z łyżką masła. Szalotkę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać pokrojony w cienkie paski boczek, podsmażyć. Kaszę wymieszać z cebulą, boczkiem, serem, posiekanym szczypiorkiem, pietruszką. Dodać przyprawy i doprawić do smaku. Rozwałkować ciasto, szklanką wyciąć koła, na każde z nich nałożyć po łyżeczce farszu. Formować półkola, zlepiając brzegi ciasta. Gotowe pierogi wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować do momentu, aż wypłyną na wierzch. Podawać na ciepło z gęstym jogurtem.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901135012430
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl