1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5903874563785
Dodatkowe informacje
Producent
Cechy
PL-EKO-01
Rolnictwo spoza UE
Marka
Symbio
Opis produktu
Quinoa czyli komosa ryżowa zwana także "złotem Inków". Najbardziej popularna jest biała (ma najdelikatniejszy smak), czerwona i czarna mają zdecydowanie bardziej intensywny smak i po ugotowaniu są nieco twardsze.
Quinoa z powodzeniem zastępuje dodatki takie jak ziemniaki, kaszę, makaron czy ryż i może być wspaniałym komponentem zup, dań jednogarnkowych oraz składnikiem sałatek, zapiekanek, warzywnych kotlecików czy też deserów. Z ugotowanej komosy można także przygotować pyszne koktajle - miksując ją z ulubionym sokiem owocowym.
Informacje o recyklingu
Opakowanie - Nadające się do recyklingu
Informacje dla alergików: pozostały tekst
Na linii produkcyjnej odbywa się także produkcja z użyciem : glutenu, orzechów, soi.
Przygotowanie i stosowanie
Komosę wypłukać w zimnej wodzie. Zagotować osoloną wodę (2 szklanki wody na 1 szklankę komosy). Do wrzącej wody wsypać komosę i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 min. Ugotowaną komosę pozostawić pod przykryciem na ok. 5 min., następnie zamieszać widelcem.
Adres producenta
Wyprodukowano dla :
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl
Adres zwrotny
Symbio Polska S.A.
ul. Polna 40
00-635 Warszawa
www.symbio.pl