1 szt - 0,025 kg
Kod kreskowy: 5901032034795
Dodatkowe informacje
Producent
Kotányi
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Składniki
cebula
pieprz
tymianek
majeranek
papryka
sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu)
rozmaryn
czosnek
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Marka
Kotányi
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa do indyka, mieszanka przyprawowa.
Cechy
100 % naturalny smak
O marce
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 103
Wysokość - 160
Głębokość - 8
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
KOTÁNYI GmbH,
A-2120 Wolkersdorf, PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres zwrotny
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Kontakt
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa
Przepisy
Smażone medaliony z indyka z sosem grzybowym
Dla 4 osób:
8 medalionów z indyka (70 g każdy),
2 łyżki przyprawy do Indyka Kotányi,
2 łyżki masła, 2 łyżki oleju,
250 g grzybów, 2 małe cebule, białe wino,
250 ml śmietanki, 2 łyżki sosu pieczeniowego, 2 łyżki szczypiorku.
Przygotowanie:
Drobno posiekaj grzyby i cebulę. Natrzyj medaliony przyprawą do Indyka Kotányi.
Powoli smaż medaliony z każdej strony na maśle i oleju, przez około 3 minuty. Wyjmij z patelni, owiń folią aluminiową i utrzymuj w cieple. W sosie z pieczenia podsmaż grzyby i cebulę, następnie zdeglasuj całość białym winem. Dodaj śmietankę i sos pieczeniowy, gotuj na wolnym ogniu.
Dodaj szczypiorek i sól do smaku.
Email kontaktowy
info.pl@kotanyi.com
Adres internetowy
www.kotanyi.com
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 477 kJ / 114 kcal |
Tłuszcz | 2,0 g |
W tym kwasy tł. nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 12 g |
W tym cukry | 3,3 g |
Białko | 5,6 g |
Sól | 62,0 g |