Kotányi Sól wędzona morska 20 g

Udostępnij na Facebooku

Sól morska niejodowana, wędzona bukowym drewnem Wyjątkowy, intensywny smak dymu, uzyskujemy wędząc sól morską przez 5 dni drewnem bukowym w tradycyjny i naturalny sposób. Sól wędzona użyta do przygotowania dań wegetariańskich, wzbogaca i podkreśla smak potraw, nadając im charakterystyczny aromat wędzonki bez dodatku mięsa. Zastosowanie: dania z ryb i makaronów, sosy, marynaty, dania z grilla, zupy.

Kotányi Sól wędzona morska 20 g
  • Kotányi Sól wędzona morska 20 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,020 kg

Kod kreskowy: 5901032035693

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Kotányi

Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.

Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.

Marka

Kotányi

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Sól wędzona morska

Cechy

100% naturalny smak!

tradycyjnie wędzona

bogaty aromat

łatwe otwieranie

opakowanie zachowujące aromat

Opis produktu

Sól morska niejodowana, wędzona bukowym drewnem

Wyjątkowy, intensywny smak dymu, uzyskujemy wędząc sól morską przez 5 dni drewnem bukowym w tradycyjny i naturalny sposób. Sól wędzona użyta do przygotowania dań wegetariańskich, wzbogaca i podkreśla smak potraw, nadając im charakterystyczny aromat wędzonki bez dodatku mięsa.

Zastosowanie: dania z ryb i makaronów, sosy, marynaty, dania z grilla, zupy.

O marce

Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.

Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.

Zalecenia dla alergików

Mleko - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Sezam - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Gorczyca - Może zawierać

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Seler - Może zawierać

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Szerokość - 104

Głębokość - 7

Wysokość - 158

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Adres producenta

KOTÁNYI GmbH
A-2120 Wolkersdorf, PF 66
Austria

dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa

Adres zwrotny

Kotányi Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com

Kontakt

Kotányi Polonia Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa

Przepisy

Nadziewane słodkie ziemniaki z wędzoną solą
Porcja dla 4 osób:
4 duże słodkie ziemniaki (1,4 kg), 6 łyżek oliwy z oliwek, tymianek (gałązki lub suszony), 50 g zielonej fasolki (blanszowanej), 1 puszka fasoli (310 g), 70 g porów, 2 ząbki czosnku, 2 pomidory, 1,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej Kotányi, 5-6 połówek brzoskwiń z puszki (około 150 g), szczypta cukru, sól wędzona morska Kotányi, pieprz i sól, 100 g sera Cheddar, 150 g kwaśnej śmietany.

Przyrządzenie: Podgrzej piekarnik do 190°C (termoobieg). Natrzyj słodkie ziemniaki 2 łyżkami oliwy i posyp solą, dodaj tymianek i piecz w całości w piekarniku przez 40-70 minut. Po upieczeniu odstaw ziemniaki do ostygnięcia. Drobno pokrój zieloną fasolkę, pory, pomidory i czosnek, i odsącz fasolę z puszki. Podsmaż pory i czosnek z 2 łyżkami oliwy, dodaj pomidory, słodką paprykę Kotányi, 100-150 ml wody i zagotuj. Dodaj fasolę z puszki i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut. Następnie dodaj zieloną fasolę i dopraw solą i pieprzem i pozwól im ostygnąć. Przekrój ziemniaki na pół i wydrąż środki, pozostawiając ścianki o grubości 1-2 cm. Wydrążony miąższ przełóż do miski i zmiażdż lekko. Dodaj mieszankę warzyw i wymieszaj całość. Dopraw wędzoną solą. Wypełnij mieszanką ziemniaki i posyp Cheddarem. Piecz w piekarniku przez ok. 5-15 minut. W międzyczasie pokrój brzoskwinie na plasterki, podsmaż na gorącej patelni z 2 łyżkami oliwy i szczyptą cukru na złoty kolor z obu stron. Podawaj słodkie ziemniaki z plasterkami brzoskwini, odrobiną śmietany i tymianku, posyp całość odrobiną wędzonej soli.

Wskazówka: W razie potrzeby dodaj trochę porów do kwaśnej śmietany.

Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com

Email kontaktowy

info.pl@kotanyi.com

Adres internetowy

www.kotanyi.com



Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.