o'Sole Sól kamienna do przetworów niejodowana 1 kg
Udostępnij na FacebookuSól kamienna doskonale nadaje się do przygotowania przetworów na zimę: ogórków, kapusty kiszonej i innych domowych marynat. Sól kamienna wydobywana jest w kopalniach soli. Uznawana jest za najstarszy na świecie środek konserwujący. Sól kamienna o'Sole pozwala cieszyć się smakiem doskonałych przetworów w Twojej kuchni przez cały rok.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5900977004016
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
sól NaCl - 97 %
substancja przeciwzbrylająca - E 536
Marka
o'Sole
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sól kamienna do przetworów, niejodowana.
Cechy
doskonała do ogórków
Opis produktu
Sól kamienna doskonale nadaje się do przygotowania przetworów na zimę: ogórków, kapusty kiszonej i innych domowych marynat.
Sól kamienna wydobywana jest w kopalniach soli. Uznawana jest za najstarszy na świecie środek konserwujący.
Sól kamienna o'Sole pozwala cieszyć się smakiem doskonałych przetworów w Twojej kuchni przez cały rok.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 150
Głębokość - 62
Szerokość - 93
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl
Adres zwrotny
CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.osole.pl
Kontakt
CENOS Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przepisy
Przepis na ogórki kiszone po staropolsku:
Na dno litrowego słoika włożyć: 1 ząbek czosnku, około 2 cm kawałek chrzanu, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 10 ziaren pieprzu czarnego, gałązkę kopru. Następnie dość ściśle ułożyć w nim umyte ogórki. Całość zalać przegotowaną, ciepłą wodą z solą kamienną o'Sole (1,5 łyżki soli na 1 litr ciepłej wody). Po około 2 tygodniach ogórki kiszone są gotowe. Smacznego!
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraje pochodzenia: PL - Polska, UA - Ukraina
Adres internetowy
www.osole.pl