Krem Delecta 5 minut Karpatka
Udostępnij na FacebookuDelikatny, gładki z subtelnym aromatem waniliowym, krem Karpatka jest doskonałym dodatkiem do Twoich ciast. Możesz wybierać pomiędzy Oryginalną lub bardziej wygodną wersją Instant tego kremu. Oryginalną przygotowuje się dodając mleko, masło i gotując, natomiast wersję Instant wystarczy zmieszać z zimnym mlekiem i krem jest gotowy. W każdym wypadku uzyskany krem jest wyśmienity.
1 szt - 0,145 kg
Kod kreskowy: 5900983003706
Dodatkowe informacje
Producent
Delecta
Delecta
Prosto z serca
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Cechy
gotowe w 5 minut
Marka
Delecta
O marce
Delecta
Prosto z serca
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Przepisy
Sposób przygotowania:
Krem przygotuj:
- Wersja podstawowa; 400 ml schłodzonego mleka.
Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min.
- Wersja wzbogacona: 325 ml schłodzonego mleka, 250 ml schłodzonej śmietanki 30-36% tł.
Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 min. Osobno ubij śmietankę do sztywnej konsystencji. Połącz całość.
Ptysie przygotuj: Polewę smak ciemnej czekolady Delecta, Krem Karpatka 5 min, Ciasto: 250 ml wody (1 szkl.), 125 g margaryny, 4 jaja, 1 szklankę mąki pszennej (ok. 150 g), pół łyżeczki proszku do pieczenia Delceta.
Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj mąkę. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. Do chłodnej masy dodaj proszek do pieczenia, wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Ciasto podziel na dwie części. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika wykładaj łyżeczką porcje ciasta (24 sztuki). Piecz w temperaturze 220°C ok. 20-25 min do wysuszenia. Powtórz czynność z drugą połową ciasta. Przygotuj krem. Wystudzone ptysie przekrój w poprzek i napełnij kremem. Udekoruj ptysie strużkami polewy przygotowanej wg przepisu podanego na opakowaniu. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę do schłodzenia.
Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Składniki
cukier
skrobia modyfikowana ziemniaczana
syrop glukozowy
całkowicie utwardzony olej kokosowy
glukoza
emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych
mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym
żelatyna
białka mleka
substancja zagęszczająca: alginian sodu
aromat
barwniki: karoteny
kurkumina
naturalny ekstrakt z wanilii
Adres firmy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Nazwa firmy
Bakalland S.A.
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Adres internetowy
www.delecta.pl
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 204
Szerokość - 149
Głębokość - 20
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Soja - Może zawierać
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać gluten, jaja i soję.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem karpatka bez gotowania w proszku
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
ok. 550 g produktu po przyrządzeniu (24 porcje)
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł. Na 100 g | Na porcję 23 g | %RWS* na porcję 23 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 669 kJ/159 kcal | 155 kJ/37 kcal | 2% |
Tłuszcz | 5,6 g | 1,3 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8 g | 1,1 g | 6% |
Węglowodany | 23 g | 5,4 g | 2% |
w tym cukry | 17 g | 3,9 g | 4% |
Białko | 3,6 g | 0,8 g | 2% |
Sól | 0,21 g | 0,05 g | 1% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |