Delecta Krem karpatka oryginalna 250 g
Udostępnij na FacebookuKrem Karpatka Delecta to tradycyjny krem o delikatnej i gładkiej konsystencji i nucie waniliowej. Krem Karpatka jest doskonałym dodatkiem do Twoich ciast.
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5900983003997
Dodatkowe informacje
Producent
Delecta
Delecta - Prosto z serca
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Składniki
naturalny ekstrakt z wanilii
mąka pszenna
cukier
skrobia kukurydziana
jaja w proszku
naturalny aromat
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać mleko i soję.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem karpatka oryginalna w proszku
Marka
Delecta
Cechy
jakość ceniona od lat
100% naturalne składniki
bez barwników
Opis produktu
Krem Karpatka Delecta to tradycyjny krem o delikatnej i gładkiej konsystencji i nucie waniliowej. Krem Karpatka jest doskonałym dodatkiem do Twoich ciast.
O marce
Delecta - Prosto z serca
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Dodatkowe informacje
Zasmakuj!
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 207
Głębokość - 19
Szerokość - 149
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Kontakt
Bakalland S.A.
Adres kontaktowy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Dodatki
Barwniki - Nie zawiera
Przepisy
Sposób przygotowania:
Krem
Przygotuj: 500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny. Zawartość torebki rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. Zmiksuj ugotowaną zimną masę, dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując.
Ciasto
Przygotuj: 250 ml wody (1 szkl.), 125 g margaryny, 5 jaj, 1 szklankę mąki pszennej (ok. 150 g), pół łyżeczki proszku do pieczenia Delecta. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj mąkę. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. Do chłodnej masy dodaj proszek do pieczenia, wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Ciasto podziel na dwie części. Połowę ciasta rozprowadź cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blasze o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 220°C (bez termoobiegu) i piecz przez 10 min. Zmniejsz temp. do 200°C (bez termoobiegu) i piecz jeszcze ok. 20 min, do uzyskania złocistego koloru. Drugą połowę ciasta upiecz tak samo. Upieczone i wystudzone ciasto przełóż przygotowanym kremem i posyp cukrem pudrem.
Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
ok. 860 g produktu po przyrządzeniu (24 porcje)
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900983203991
Adres internetowy
www.delecta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu z mlekiem 2% tł. i margaryną 80% tł. | Na porcję 36 g | %RWS* na porcję 36 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1295 kJ / 311 kcal | 464 kJ / 111 kcal | 6% |
Tłuszcz | 20 g | 7,3 g | 10% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,4 g | 2,3 g | 11% |
Węglowodany | 29 g | 11 g | 4% |
w tym cukry | 21 g | 7,6 g | 8% |
Białko | 2,9 g | 1,0 g | 2% |
Sól | 0,43 g | 0,15 g | 2% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) |