Krokiety z kapustą i grzybami 450 g KUCHNIA POLKI
Udostępnij na FacebookuWyrób garmażeryjny. Pod chrupiącą panierką kryje się delikatne ciasto z tradycyjnym farszem z kapusty i grzybów.
                            
                            1 szt  - 0,450 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5906295160991                        
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Piekarnik - po wyjęciu z opakowania podgrzewać około 10 minut w temperaturze 200 °C. Patelnia - odsmażać na niewielkiej ilości tłuszczu około 2 minuty z każdej strony.
Opis marketingowy
Wyrób garmażeryjny. Pod chrupiącą panierką kryje się delikatne ciasto z tradycyjnym farszem z kapusty i grzybów.
Składniki
Ciasto: mąka PSZENNA, woda, MLEKO w proszku odtłuszczone, białko JAJ w proszku (białko JAJA kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja pianotwórcza: cytrynian trietylowy), sól, cukier. 
Farsz: kapusta kiszona 78% (kapusta biała, sól), pieczarki 6,7%, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól), przyprawy (zawierają sól oraz aromaty zawierające pszenicę), olej rzepakowy, cebula, ekstrakt drożdżowy, grzyby leśne 0,9%, sól, cukier.
Panier: mąka PSZENNA, olej rzepakowy, sól, skrobia kukurydziana, drożdże, substancja zagęszczająca: guma guar.
Zawartość farszu: 25%
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
0 - 6 °C
Nazwa producenta
KUCHNIA POLKI
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 1,5 g | 
| Zawartość białek | 5,3 g | 
| Cukry | 2,6 g | 
| Zawartość węglowodanów | 26 g | 
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 6,1 g | 
| Wartość energetyczna kJ | 779 kJ | 
| Wartość energetyczna kcal | 185 kcal | 
 
            