Kupiec Lunch Mix Kasza jęczmienna kasza gryczana zielona soczewica czarnuszka 400 g (4 x 100 g)
Udostępnij na Facebooku
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5906747175788
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
kasza jęczmienna pęczak 62 %
soczewica zielona 7 %
kasza gryczana prażona 30 %
czarnuszka 1 %
Tekst dotyczący alergenów
Produkt zawiera gluten.
Marka
Kupiec
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kasza jęczmienna pęczak z kaszą gryczaną prażoną, soczewicą zieloną i czarnuszką.
Cechy
Polska Marka
wysoka jakość zbóż
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło białka
dla wegan
100 % naturalne składniki
Pozostałe informacje
4 x 100 g
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na
ugotujzkupcem.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Jęczmień - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 42
Szerokość - 135
Wysokość - 180
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Adres zwrotny
Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Kontakt
Kupiec Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło białka
O producencie
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Waga od dostawcy
Waga brutto - 442
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Przepisy
Lunch mix z sosem pieczarkowym i orzechami
Składniki (na 2 porcje):
- Lunch mix (kasza jęczmienna pęczak z kaszą gryczaną prażoną, soczewicą zieloną i czarnuszką) - 100 g
- pieczarki - 300 g
- masło klarowane - 20 g (1 łyżka)
- czosnek - 2 ząbki
- koperek - pęczek
- orzechy włoskie łuskane - 70 g
- jogurt naturalny kremowy - 100 g
- czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ziarna ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania ziaren umyj pieczarki, pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej masło, dodaj posiekany czosnek i świeżo zmielony pieprz. Następnie dodaj pieczarki i smaż bez przykrycia na wolnym ogniu przez około 15 min, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie na suchej patelni upraż orzechy. Koperek umyj i posiekaj. Gdy pieczarki będą już miękkie wyłącz kuchenkę, dodaj jogurt, orzechy, koperek i ziarna. Dobrze wymieszaj.
Danie najlepiej smakuje na ciepło.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji.
Recykling - pozostały tekst
Chroń planetę
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g | 1 porcja (~50 g) | *% RWS w porcji (~50 g) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1529 kJ | 764 kJ | 9 % |
Wartość energetyczna | 361 kcal | 181 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 2,8 g | 1,4 g | 2 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | <0,5 g | 1 % |
Węglowodany | 70 g | 35 g | 13 % |
- w tym cukry | 0,7 g | <0,5 g | 0 % |
Błonnik | 6 g | 3 g | - |
Białko | 11 g | 5,5 g | 11 % |
Sól | 0,03 g | 0,01 g | 0 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) | |||
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji. |