Kupiec Lunch Mix kasza jęczmienna kasza owsiana siemię lniane pestki dyni 400 g (4 x 100 g)
Udostępnij na Facebooku
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5906747175795
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
kasza jęczmienna 60 %
siemię iniane 15 %
kasza owsiana pełnoziarnista 20 %
pestki dyni 5 %
Tekst dotyczący alergenów
Produkt zawiera gluten.
Marka
Kupiec
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kasza jęczmienna z kaszą owsianą pełnoziarnistą, siemieniem lnianym i pestkami dyni.
Cechy
Polska Marka
wysoka jakość zbóż
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło białka
dla wegan
100 % naturalne składniki
Pozostałe informacje
4 x 100 g
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na ugotujzkupcem.pl
Zalecenia dla alergików
Owies - Zawiera
Jęczmień - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Data minimalnej trwałości i warunki przechowywania na spodzie opakowania.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 42
Wysokość - 180
Szerokość - 135
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17
62-513 Krzymów
Adres zwrotny
Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17
62-513 Krzymów
Kontakt
Kupiec Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17
62-513 Krzymów
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło białka
O producencie
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Waga od dostawcy
Waga brutto - 440
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Przepisy
Lunch Mix z jarmużowym pesto
Składniki (na 2 porcje):
- lunch Mix (kasza jęczmienna z kaszą owsianą pełnoziarnistą, siemieniem lnianym i pestkami dyni) - 100 g
- jarmuż (same liście) - 60 g
- masło orzechowe - 30 g (czubata łyżka)
- parmezan starty - 30 g (3 łyżki)
- czosnek - 1 duży ząbek
- oliwa z oliwek extra virgin - 60 g (6 łyżek)
- kalarepa - 80 g (połowa średniej szt.)
Przygotowanie:
Ziarna ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania ziaren umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę kalarepę. Dorzuć ją do garnka na 8 minut przed końcem gotowania ziaren. Jarmuż przełóż na durszlak i zblanszuj wrzącą wodą. Zostaw na durszlaku, żeby nieco się przesuszył. W tym czasie zmiksuj masło orzechowe, parmezan i obrany czosnek. Następnie dodaj jarmuż, oliwę i jeszcze raz zmiksuj na dość gładkie pesto. Ugotowane ziarna przełóż do miski wraz z lekko ugotowaną kalarepą, dodaj pesto i dokładnie wymieszaj. Danie najlepiej smakuje na ciepło.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji.
Recykling - pozostały tekst
Chroń planetę
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g | 1 porcja (~ 50 g) | *% RWS w porcji (~ 50 g) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1616 kJ | 808 kJ | 10 % |
Wartość energetyczna | 384 kcal | 192 kcal | 10 % |
Tłuszcz | 9,5 g | 4,8 g | 7 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g | 0,7 g | 3 % |
Węglowodany | 57 g | 29 g | 11 % |
- w tym cukry | 1,5 g | 0,7 g | 1 % |
Błonnik | 7,4 g | 3,7 g | - |
Białko | 14 g | 7 g | 14 % |
Sól | 0,04 g | 0,02 g | 0 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) | |||
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji. |