Kupiec Lunch Mix Ryż parboiled kasza bulgur kasza owsiana ryż czerwony 400 g (4 x 100 g)
Udostępnij na Facebooku
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5906747175801
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst oznakowania alergenów
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Składniki
ryż parboiled 35 %
kasza bulgur (z pszenicy durum) 25 %
ryż czerwony 18 %
kasza owsiana łamana 22 %
Tekst dotyczący alergenów
Produkt zawiera gluten.
Marka
Kupiec
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ryż parboiled z kaszą bulgur, kaszą owsianą i ryżem czerwonym.
Cechy
Polska Marka
wysoka jakość zbóż
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło białka
dla wegan
100% naturalne składniki!
Dodatkowe informacje
Więcej przepisów znajdziesz na
ugotujzkupcem.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Owies - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania
1 torebkę włożyć do 1 litra wrzątku.
Dodać szczyptę soli.
Gotować pod przykryciem 15 minut.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 44
Wysokość - 181
Szerokość - 135
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Adres zwrotny
Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Kontakt
Kupiec Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło białka
Adres kontaktowy
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
O producencie
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Informacje dot. stylu życia
Produkt odpowiedni dla wegan
Przepisy
Lunch Mix z ryżem we włoskim stylu
Składniki (na 2 porcje):
- Lunch Mix [ryż parboiled z kaszą bulgur, kaszą owsianą i ryżem czerwonym) - 100 g
- suszone pomidory w zalewie olejowej - 70 g odsączonych pomidorów
- czarne oliwki - 50 g
- świeża bazylia - 15 g (pół pęczka)
- kapary - kilka sztuk
- chilli suszone - ćwierć łyżeczki
- cebula - 30 g (mała szt.)
- ocet balsamiczny - 10 g
- oliwa z oliwek - 15 g
- feta - 135 g
Przygotowanie:
Ziarna ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania ziaren pokrój pomidory, oliwki i cebulę. Posiekaj bazylię i pokrusz fetę. Oliwę połącz z octem i dokładnie wymieszaj. Ugotowane ziarna połącz z przygotowanymi wcześniej składnikami. Dopraw do smaku chilli i kaparami. Danie można podawać na ciepło, jak również na zimno.
Kraj
Country of Origin - Poland
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji.
Recykling - pozostały tekst
Chroń planetę
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 1 porcja (~50 g) | *% RWS w porcji (~50 g) |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1449 kJ | 725 kJ | 9 % |
Wartość energetyczna | 343 kcal | 172 kcal | 9 % |
Tłuszcz | 2,9 g | 1,4 g | 2 % |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | 0,3 g | 2 % |
Węglowodany | 63 g | 31 g | 12 % |
- w tym cukry | 0,6 g | 0,3 g | 0 % |
Błonnik | 10 g | 5,1 g | - |
Białko | 11 g | 5,7 g | 11 % |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji. |