1 szt - 0,140 kg
Kod kreskowy: 5900259099372
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Chipisy ziemniaczane o smaku paprykowym
Składniki
ziemniaki, oleje roślinne (kukurydziany, słonecznikowy, rzepakowy w zmiennych proporcjach), preparat aromatyzujący [sól, bułka tarta pszenna, papryka w proszku, cukier, fruktoza, maślanka w proszku z mleka, cebula w proszku, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), aromaty, czosnek w proszku, barwnik (ekstrakt z papryki), mączka chleba świętojańskiego, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy)]
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Frito Lay Poland Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,7 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 6,2 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,5 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,1 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 52 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 34 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 2268 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 544 kcal/100g |
W porcji 30 g | |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,9 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 163 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 680 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 10 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,2 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0,6 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 16 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,51 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 8 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 8 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 14 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | <1 |
Zawartość białek (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 8 %RWS |