1 szt - 0,140 kg
Kod kreskowy: 5900259099358
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Chipisy ziemniaczane o smaku zielonej cebulki
Składniki
ziemniaki, oleje roslinne (słonecznikowy, rzepakowy, w zmiennych proporcjach), preparat aromatyzujacy [preparat serwatkowy z mleka, sól, cebula w proszki, cukier, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe), aromaty (zawierają mleko), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy), czosnek w proszku, barwniki (annato, ekstrakt z papryki), ser w proszku z mleka, serwatka w proszku z mleka, odtłuszczone mleko w proszku].
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Frito Lay Poland Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 1,6 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 6,2 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,3 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,8 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 53 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 4,0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 33 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 2273 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 545 kcal/100g |
W porcji 30 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 682 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,49 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,9 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 1,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0,8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 16 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1,2 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 164 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 10 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 8 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 8 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 14 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | <1 |
Zawartość białek (ogólnie) | 4 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 8 %RWS |