Lestello Kasza manna 500 g
Udostępnij na FacebookuKasza manna powstaje z najdrobniejszych zmielonych ziaren pszenicy.Zawiera dużą ilość skrobi, która sprawia, że dłużej czujemy się syci i najedzeni stąd świetnie nadaje się na pożywne śniadanie lub lekkostrawną kolację. Może też stanowić podstawę pysznych deserów oraz środek do zagęszczania zup i sosów.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5902609000502
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Kaszę rozprowadzić w pół szklanki mleka lub wody. Resztę płynu doprowadzić do wrzenia i powoli wlewać kaszę ciągle mieszając, żeby nie powstały grudki. Gotować na małym ogniu 3-5 minut aż zgęstnieje.
Opis marketingowy
Kasza manna powstaje z najdrobniejszych zmielonych ziaren pszenicy.Zawiera dużą ilość skrobi, która sprawia, że dłużej czujemy się syci i najedzeni stąd świetnie nadaje się na pożywne śniadanie lub lekkostrawną kolację. Może też stanowić podstawę pysznych deserów oraz środek do zagęszczania zup i sosów.
Składniki
100 % Kasza manna z pszenicy
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
8 - 23 °C
Nazwa producenta
Makro K&K Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0 g |
Zawartość białek | 8,7 g |
Cukry | 0 g |
Zawartość węglowodanów | 74 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,3 g |
Wartość energetyczna kJ | 1477 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 348 kcal |
W porcji 20 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 15 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 70 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 295 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 3 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 3 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 0 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 3 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |