Lestello Ryż biały długi 4x100g
Udostępnij na FacebookuRyż biały jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie. Powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna ryżu. Stanowi doskonałą podstawę dania głównego (z warzywami czy mięsem), dodatek do zup lub sałatek oraz bazę słodkiego deseru (jogurtem lub owocami).
1 op - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5902609000052
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Wrzucić torebkę do gotującej się wody. Posolić do smaku. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 15-20 minut. Wyjąć torebkę, odsączyć i podać ryż.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Gujana, Włochy, Kambodża, Grecja, Wietnam, Pakistan, Indie
Opis marketingowy
Ryż biały jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie. Powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna ryżu. Stanowi doskonałą podstawę dania głównego (z warzywami czy mięsem), dodatek do zup lub sałatek oraz bazę słodkiego deseru (jogurtem lub owocami).
Składniki
100% ryż biały długoziarnisty.
Produkt może zawierać gluten.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
8 - 23 °C
Nazwa producenta
Makro K&K Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 0 g |
| Zawartość białek | 7,9 g |
| Cukry | 0 g |
| Zawartość węglowodanów | 77 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,0 g |
| Wartość energetyczna kJ | 1481 kJ |
| Wartość energetyczna kcal | 349 kcal |
| W porcji 100 g | |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 77 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,0 g |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1481 kJ |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 349 kcal |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,9 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kJ | 18 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 30 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 16 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |
