Lestello Ryż biały długi stabilopak 1 kg
Udostępnij na FacebookuRyż biały jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie. Powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna ryżu. Stanowi doskonałą podstawę dania głównego (z warzywami czy mięsem), dodatek do zup lub sałatek oraz bazę słodkiego deseru (jogurtem lub owocami).
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5902609000038
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Ryż dokładnie opłukać i odsączyć. Wsypać do gotującej się wody, posolić do smaku.Przykryć i gotować na małym ogniu 15-20 minut. Po ugotowaniu spulchnić ryż widelcem i pozwolić odparować.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Włochy, Gujana, Kambodża, Grecja, Pakistan, Indie, Wietnam, Mjanma
Opis marketingowy
Ryż biały jest najpopularniejszym gatunkiem ryżu na świecie. Powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna ryżu. Stanowi doskonałą podstawę dania głównego (z warzywami czy mięsem), dodatek do zup lub sałatek oraz bazę słodkiego deseru (jogurtem lub owocami).
Składniki
100% ziarno ryżu.
Produkt może zawierać gluten.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
8 - 23 °C
Nazwa producenta
Makro K&K Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 0 g |
| Zawartość białek | 7,9 g |
| Cukry | 0 g |
| Zawartość węglowodanów | 77 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,0 g |
| Wartość energetyczna kJ | 1481 kJ |
| Wartość energetyczna kcal | 349 kcal |
| W porcji 100 g | |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 77 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,0 g |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1481 kJ |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 349 kcal |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,9 g |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 17 %RWS |
| Wartość energetyczna kJ | 17 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 7 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 30 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 16 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |
