Lestello Ryż parboiled długi 4x100 g
Udostępnij na FacebookuRyż parboiled jest ryżem poddanym specjalnemu procesowi termicznemu, w którym pod działaniem ciśnienia i pary wodnej cenne składniki odżywcze zawarte w łusce przenikają do wnętrza ziarna. W ten sposób ryż zachowuje błonnik i witaminy, które straciłby w trakcie obłuskiwania i polerowania. Proces ten powoduje również, że ryż parboiled przybiera piękny złocisty kolor, szybko się gotuje i jego ziarna po ugotowaniu się nie sklejają.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5902609000076
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Wrzucić torebkę do gotującej się wody. Posolić do smaku. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 15-20 min. Wyjąć torebkę, odsączyć, rozciąć i podać ryż.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Gujana, Kambodża, Grecja, Włochy, Wietnam, Tajlandia, Pakistan, Indie
Opis marketingowy
Ryż parboiled jest ryżem poddanym specjalnemu procesowi termicznemu, w którym pod działaniem ciśnienia i pary wodnej cenne składniki odżywcze zawarte w łusce przenikają do wnętrza ziarna. W ten sposób ryż zachowuje błonnik i witaminy, które straciłby w trakcie obłuskiwania i polerowania. Proces ten powoduje również, że ryż parboiled przybiera piękny złocisty kolor, szybko się gotuje i jego ziarna po ugotowaniu się nie sklejają.
Składniki
100% ziarno ryżu długoziarnistego Parboiled.
Produkt może zawierać gluten.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
8 - 23 °C
Nazwa producenta
Makro K&K Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 0 g |
| Zawartość białek | 7,8 g |
| Cukry | 0 g |
| Zawartość węglowodanów | 77 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,0 g |
| Wartość energetyczna kJ | 1486 kJ |
| Wartość energetyczna kcal | 350 kcal |
| W porcji 100 g | |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 77 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0 g |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 7,8 g |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1486 kJ |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,0 g |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 350 kcal |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 18 %RWS |
| Wartość energetyczna kJ | 18 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 30 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 0 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 16 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |
