Lestello Soczewica zielona 500 g
Udostępnij na FacebookuSoczewica zielona ze względu na dużą zawartość białka z powodzeniem zastępuje mięso. Może być podstawą diety wegetariańskiej. Zieloną soczewicę dłużej się gotuje niż czerwoną (około 15 minut). Po ugotowaniu pozostaje jednak sypka przez co świetnie nadaje się do różnego rodzaju sałatek, farszu, jako dodatek do kasz czy ryżu.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5902609000168
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Soczewicę dokładnie opłukać i wsypać do wrzącej wody. Posolić do smaku. Gotować około 15 minut.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Turcja, Kanada, Stany Zjednoczone
Opis marketingowy
Soczewica zielona ze względu na dużą zawartość białka z powodzeniem zastępuje mięso. Może być podstawą diety wegetariańskiej. Zieloną soczewicę dłużej się gotuje niż czerwoną (około 15 minut). Po ugotowaniu pozostaje jednak sypka przez co świetnie nadaje się do różnego rodzaju sałatek, farszu, jako dodatek do kasz czy ryżu.
Składniki
100% soczewica zielona.
Produkt może zawierać gluten.
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Temperatura przechowywania min - max
8 - 23 °C
Nazwa producenta
Makro K&K Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,02 g |
Zawartość białek | 26 g |
Cukry | 2,0 g |
Zawartość węglowodanów | 30 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,1 g |
Wartość energetyczna kJ | 1225 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 292 kcal |
W porcji 50 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 613 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 146 kcal |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | <0,01 |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 13 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 1,0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 15 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | <0,1 |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | <1 |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 6 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 1 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 26 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | <1 |