Look Food Stewia 2x słodsza niż cukier 150g
Udostępnij na FacebookuStewia 2x słodsza od cukru Stewia Look Food dwa razy słodsza niż cukier to doskonały produkt do codziennego stosowania. Stewia (Stevia rebaudiana) - inaczej zioło słodowe lub miodowe - jako środek słodzący była stosowana i znana od wieków w Środkowej i Południowej Ameryce. Za jej słodki smak odpowiadają glikozydy stewiolowe - związki występujące w liściach stewii, które są 300 razy słodsze niż sacharoza. Najważniejsze zalety stewii: -jest w pełni naturalną substancją roślinną -nie ma kalorii, dlatego polecana jest osobom na diecie redukującej masę ciała -wykazuje działanie antyseptyczne -nie powoduje próchnicy zębów -przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi -nie podnosi poziomu glukozy i insuliny we krwi i może być używana przez diabetyków -obniża apetyt, przez co wspomaga proces odchudzania Jak stosować stewię? Stewia jest polecana jest do słodzenia napojów: kawy, herbaty lub koktajli. Jest odporna na działanie wysokich temperatur, więc świetnie sprawdza się do przygotowywania wypieków i naleśników. Powszechnie wykorzystywana jest do produkcji niskokalorycznych deserów.
1 szt - 0,150 kg
Kod kreskowy: 5903111808389
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Chiny
Opis marketingowy
Stewia 2x słodsza od cukru
Stewia Look Food dwa razy słodsza niż cukier to doskonały produkt do codziennego stosowania. Stewia (Stevia rebaudiana) - inaczej zioło słodowe lub miodowe - jako środek słodzący była stosowana i znana od wieków w Środkowej i Południowej Ameryce. Za jej słodki smak odpowiadają glikozydy stewiolowe - związki występujące w liściach stewii, które są 300 razy słodsze niż sacharoza.
Najważniejsze zalety stewii:
-jest w pełni naturalną substancją roślinną
-nie ma kalorii, dlatego polecana jest osobom na diecie redukującej masę ciała
-wykazuje działanie antyseptyczne
-nie powoduje próchnicy zębów
-przyczynia się do obniżenia ciśnienia krwi
-nie podnosi poziomu glukozy i insuliny we krwi i może być używana przez diabetyków
-obniża apetyt, przez co wspomaga proces odchudzania
Jak stosować stewię?
Stewia jest polecana jest do słodzenia napojów: kawy, herbaty lub koktajli. Jest odporna na działanie wysokich temperatur, więc świetnie sprawdza się do przygotowywania wypieków i naleśników. Powszechnie wykorzystywana jest do produkcji niskokalorycznych deserów.
Składniki
erytrytol (99,5%), glikozydy stewiolowe (0,5%)
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
LOOK FOOD SP. Z O.O.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 99,5 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 0 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 0 kcal/100g |