Lubella Pełne Ziarno Makaron kokardki 400 g
Udostępnij na FacebookuDlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze? Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak. Spróbuj! Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia Wszytko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety. Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5900049011584
Dodatkowe informacje
Producent
Lubella
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać jaja i soję.
Składniki
mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron pełnoziarnisty kokardki.
Cechy
100% pełne ziarno
lepszy smak
Polski Producent
Opis produktu
Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!
Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Wszytko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety.
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Dodatkowe informacje
więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Jak ugotować makaron?
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 7-9 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres kontaktowy
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
Kontakt
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 103
Wysokość na półce - 215
Głębokość na półce - 71
Waga od dostawcy
Waga brutto - 406
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Wysokość - 215
Szerokość - 103
Głębokość - 71
Przepisy
Przepis dla Ciebie!
Sałatka z kurczakiem
Składniki:
makaron Lubella Pełne Ziarno Kokardki 200 g
pierś z kurczaka 300 g
1/2 małego brokuła
pestki z połowy granatu
Dressing: 2 łyżki jogurtu naturalnego, szczypta soli i pieprzu oraz 1 łyżeczka soku z cytryny
Dodatkowo: sól, pieprz oraz 4 łyżki oliwy z oliwek.
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki!
Pierś kurczaka pokrój w kostkę, dopraw i podsmaż na oliwie. Pozostałą po smażeniu oliwę odlej do kubeczka. Brokuła podziel na małe różyczki i ugotuj.
Połącz i ciesz się smakiem!
Makaron połącz z kurczakiem, brokułami i pestkami granatu. Składniki dressingu wymieszaj z pozostałą oliwą i polej sałatkę.
Smacznego!
Adres internetowy
www.lubella.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu |
---|---|---|
energia | 1547 kJ / 366 kcal | 802 kJ / 190 kcal |
tłuszcz | 3,3 g | 1,8 g |
w tym kwasy nasycone | 0,7 g | 0,3 g |
węglowodany | 66 g | 33 g |
w tym cukry | 1,9 g | 1,8 g |
błonnik | 3,9 g | 3,5 g |
białko | 16 g | 8,6 g |
sól | 0 g | 0,01 g** |
fosfor | 350 mg (50%)* | 171 mg (24%)* |
magnez | 82,0 mg (22%)* | 58,0 mg (15%)* |
żelazo | 4,3 mg (31%)* | 2,1 mg (15%)* |
cynk | 3,2 mg (32%)* | 1,7 mg (17%)* |
miedź | 0,40 mg (40%)* | 0,24 mg (24%)* |
mangan | 1,7 mg (85%)* | 0,85 mg (43%)* |
*% referencyjnych wartości spożycia | ||
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu |