Prymat Majeranek suszony 8 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Majeranek jest powszechnie stosowany do dań kuchni polskiej. Stosuje się go m.in. do tłustych mięs, potraw z warzyw strączkowych, zawiesistych zup oraz kapusty. Doskonale komponuje się z tymiankiem. Zazwyczaj dodaje się go na końcu gotowania, aby zachować jego delikatny smak.
1 szt - 0,008 kg
Kod kreskowy: 5901135000543
Dodatkowe informacje
Producent
Prymat
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Marka
Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Majeranek suszony
Cechy
pełne aromatu zioła i przypraw
Opis produktu
Warto wiedzieć
Majeranek jest powszechnie stosowany do dań kuchni polskiej. Stosuje się go m.in. do tłustych mięs, potraw z warzyw strączkowych, zawiesistych zup oraz kapusty. Doskonale komponuje się z tymiankiem. Zazwyczaj dodaje się go na końcu gotowania, aby zachować jego delikatny smak.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 8
Szerokość - 132
Wysokość - 170
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Przepisy
Wątróbka z indyka z jabłkami
4 porcje, 30 min
Składniki:
- 600 g wątróbki z indyka,
- 500 ml mleka,
- 1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat,
- 4 łyżki mąki pszennej,
- 4 winne jabłka,
- sok z 1 cytryny,
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego,
- 50 ml winiaku,
- 3 łyżki masła,
- 1/4 szklanki oleju słonecznikowego,
- 4 gałązki rozmarynu,
- 1 łyżeczka Majeranku suszonego Prymat,
- 1 łyżeczka Pieprzu kolorowego ziarnistego Prymat.
Sposób przygotowania:
Umytą i oczyszczoną wątróbkę włożyć do mleka, odstawić na 6-8 godzin, a następnie osuszyć. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, skropić sokiem z cytryny, pokroić w cząstki. Podsmażyć na maśle, dodając winiak, miód i roztłuczony w moździerzu kolorowy pieprz. Pod koniec doprawić majerankiem. Wątróbkę delikatnie posmarować musztardą delikatesową i oprószyć mąką. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie ułożyć na aromatycznych jabłkach, skropić powstałym podczas smażenia jabłek sosem oraz udekorować gałązkami rozmarynu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901135014892
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl