Schär Mieszanka mąki bezglutenowej 1 kg
Udostępnij na FacebookuNaleśniki Gnocchi Makaron jajeczny Kluski Zagęszczanie sosów Panierowanie mięsa Beszamel Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 8008698005118
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję. Bez laktozy.
Składniki
dekstroza
mąka kukurydziana
skrobia kukurydziana
mąka ryżowa
substancja zagęszczająca: guma guar
Marka
Schär
Opis produktu
Naleśniki
Gnocchi
Makaron jajeczny
Kluski
Zagęszczanie sosów
Panierowanie mięsa
Beszamel
Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Pozostałe informacje
Znak przekreślonego kłosa - IT-016-172
Dodatkowe informacje
Więcej świetnych przepisów znajdziesz na
www.schaer.com
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Soja - Może zawierać
Mleko - Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 59
Szerokość - 137
Wysokość - 274
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com
Adres zwrotny
Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
www.schaer.com
Adres kontaktowy
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy
Kontakt
Dr. Schär AG/SPA
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Przepisy
Naleśniki
Składniki: 130 g mąki „Mehl-Farine" Schär, 2 jajka, 1 łyżka cukru waniliowego, 300 ml mleka, trochę soli, 2 łyżki roztopionego masła, 30 g oleju do smażenia.
Przygotowanie: Wymieszać z sobą mąkę, sól, masło, cukru i lekko ubite jaja, stopniowo dodając mleko. Ciasto dobrze wymieszać mikserem i odstawić na chwilę. Rozgrzać patelnię z małą ilością oleju, nanieść równomiernie łyżkę wazową ciasto i smażyć naleśniki na złocistobrązowy kolor.
Makaron jajeczny
Składniki: 250 g "Mehl-Farine" Schär, 3 jajka, 3 łyżki oleju, 3 łyżki wody.
Przygotowanie: Z przesianej mąki usypać na stolnicy kopczyk, w środku zrobić dołek, wbić do niego jajka, wlać oliwę i wodę. Wymieszać wszystkie składniki, dodając po trosze mąki, wyrobić gładkie i zwarte ciasto. Podzielić nożem na małe porcje, następnie z pomocą maszynki do makaronu przygotować wybrany kształt (tagliatelle, tortellini, ravioli, itp.). Gotować przez 5 minut w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 1 - PET
Adres internetowy
www.schaer.com
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 1459 kJ |
wartość energetyczna | 344 kcal |
tłuszcz | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
węglowodany | 82 g |
w tym cukry | 1,7 g |
błonnik | 4,7 g |
białko | 1,0 g |
sól | 0,01 g |