Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg

Udostępnij na Facebooku

Chleb i bułki Pizza i ciasta drożdżowe Pożywne przekąski Słodkie ciasta drożdżowe Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Idealna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba, bułek oraz pizzy.

Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg
  • Schär Mąka bezglutenowa do wypieku chleba 1 kg
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 1,000 kg

Kod kreskowy: 8008698004845

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać soję. Bez laktozy, Bez pszenicy.

Składniki

dekstroza

sól

włókno roślinne (psyllium, bambus)

substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza

mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%

skrobia kukurydziana

mąka ryżowa

mąka z soczewicy 3,6%

Marka

Schär

Opis produktu

Chleb i bułki
Pizza i ciasta drożdżowe
Pożywne przekąski
Słodkie ciasta drożdżowe

Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Idealna mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba, bułek oraz pizzy.

Pozostałe informacje

Znak przekreślonego kłosa - IT-016-117

Dodatkowe informacje

Więcej świetnych przepisów znajdziesz na
www.schaer.com

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Nie zawiera

Mleko - Nie zawiera

Soja - Może zawierać

Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Szerokość - 133

Wysokość - 273

Głębokość - 64

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Adres producenta

Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy

Adres zwrotny

Dr. Schär AG/SPA
Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy

Kontakt

Dr. Schär AG/SPA

Adres kontaktowy

Winkelau 9
39014 Burgstall/ Postal (BZ)
Italy

Informacje dot. stylu życia

Bezglutenowy

Przepisy

Przepis na pizzę
Składniki ogrzać do temperatury pokojowej i nagrzać piekarnik do podanej temperatury
Składniki: 300 g Schär Mix Bread, 6 g suszonych drożdży lub 13 g świeżych drożdży 30 g oliwy z oliwek, 255 ml letniej wody, 5 g soli.
Przygotowanie: Wymieszać razem wszystkie składniki i wyrabiać do jednorodnej konsystencji. Jeśli używasz świeżych drożdży, rozpuścić je w wodzie i wlać do mąki. Umieścić ciasto na blacie roboczym, wyrabiać ręcznie, lekko oprószając mąką. Przykryć bochenek wilgotną szmatką i pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez ok. 40 minut. Rozprowadzić ciasto na naoliwionej blasze do pieczenia, ułożyć pomidory, mozzarellę, itp. według uznania i piec na dolnej półce piekarnika przez ok. 20-25 minut w temperaturze 220°C.

Przepis na chleb
Składniki (w temp. pokojowej): 500 g gotowej mieszanki Schär Mix Bread, 450 ml letniej wody, 40 g oleju (rzepakowego lub słonecznikowego), 10 g suszonych drożdży lub 21 g świeżych drożdży oraz 8 g soli.
Przygotowanie: W misce zmieszać sól, olej i wodę, potem dodać mieszankę na chleb (Schär Mix Bread) i na koniec drożdże. Wymieszać przez 30 sekund mikserem z końcówkami do wyrabiania ciasta na minimalnej prędkości, potem wyrabiać ciasto przez 5 minut na średniej prędkości do uzyskania jednorodnej konsystencji. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce (24°C-28°C). Kiedy ciasto odpocznie, wyłożyć je na podsypany mąką blat roboczy i uformować kulę. Ułożyć ciasto w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawić na 30 minut. W międzyczasie nagrzać piekarnik (210°C z termoobiegiem/ 220°C z grzaniem góra/dół) i ustawić na dnie piekarnika małą pustą żaroodporną formę. Wyrośnięty chleb posmarować z wierzchu wodą, ponacinać dowolnie (maksymalnie na głębokość 5 mm). Wlać ok. 100 ml wody do podgrzanej żaroodpornej formy stojącej na dnie piekarnika i jednocześnie wstawić do piekarnika blachę z chlebem. Czas pieczenia wynosi około 50 minut. Upieczony chleb wyjąć z piekarnika i odstawić na kratkę do ostygnięcia.
Korzystając z automatycznego wypiekacza do chleba należy zmniejszyć ilości wszystkich składników o 50%. W przypadku ręcznego wyrabiania ciasta należy je ugniatać przez około 15 minut.

Alternatywnie, przepis na „Chleb" może być stosowany również dla wypiekacza. Wybrać program bezglutenowy (około 1 godzina i 50 minut) i „przypieczona skórka". Zwróć uwagę na maksymalną pojemność wypiekacza.

Rodzaj materiału opakowania

Oznaczenie materiału - 1 - PET

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze100 g
wartość energetyczna1459 kJ
wartość energetyczna344 kcal
tłuszcz0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,1 g
węglowodany80 g
w tym cukry2,8 g
błonnik5,3 g
białko2,5 g
sól0,76 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.