1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5906827013054
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka owsiana
Tekst oznakowania alergenów
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać sezam.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mąka owsiana
Marka
Melvit
Zalecenia dla alergików
Owies - Zawiera
Sezam - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 75
Wysokość - 192
Szerokość - 103
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka papierowa
Adres producenta
MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo - Borki
Poland
Adres zwrotny
MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel. /+48 29/ 760 98 50
fax /+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl
Adres kontaktowy
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Kontakt
MELVIT S.A.
Przepisy
Przygotujesz w Thermomixie
Bułki śniadaniowe
Składniki:
150 g mąki razowej żytniej Melvit, 220 g mąki pszennej Melvit, 80 g płatków jaglanych Melvit, 80 g mąki owsianej Melvit, 1 szklanka mleka, 0,5 szklanki wody, 1 łyżka soli, 1/2 kostki drożdży, 4 łyżki oliwy, 40 g siemienia lnianego
Sposób przygotowania:
W naczyniu miksującym umieszczamy ciepłą wodę, drożdże, sól i mieszamy - czas 20 s., poz. 4. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto - czas 4 min, poz. interwał. Formujemy bułki, wykładamy na blachę i pozostawiamy do wyrośnięcia. Następnie smarujemy wodą lub roztrzepanym jajkiem, posypujemy makiem i pieczemy około 20 minut w piekarniku w temp. 200°C.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Telefon kontaktowy
+48297609850
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: Polska.
Email kontaktowy
handel@melvit.com.pl
Adres internetowy
www.melvit.pl
Numer fax
+48297609841
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1479 kJ / 351 kcal |
Tłuszcz | 7,1 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 56 g |
- w tym cukry | 1,1 g |
Błonnik | 9,7 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,02 g |