Makaron bezglutenowy z groszku zielonego rurka 250 g
Udostępnij na FacebookuŹródło fosforu który pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Źródło tiaminy która przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Źródło żelaza które pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Źródło magnezu który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w prawidłowej syntezie białka. Krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Dlaczego woda źródlana a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie. Różnice kolorystyczne i smakowe: Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną. Po ugotowaniu naturalnie zmienia kolor!
1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5902811254229
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
woda źródlana
ekologiczna mąka z zielonego groszku
Cechy
bio
wysoka zawartość białka oraz błonnika pokarmowego
Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Natura Food 2017 w kategorii produkt ekologiczny polski
dla wegetarian i wegan
woda źródlana Kapellanka
mąka z groszku 100%
naturalny smak i kolor zielonego groszku
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron bezglutenowy z groszku zielonego.
Opis produktu
Źródło fosforu
który pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Źródło tiaminy
która przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Źródło żelaza
które pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Źródło magnezu
który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz pomaga w prawidłowej syntezie białka.
Krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.
Dlaczego woda źródlana a nie kranówka?
Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie.
Różnice kolorystyczne i smakowe:
Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.
Po ugotowaniu naturalnie zmienia kolor!
Pozostałe informacje
Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-01, rolnictwo UE
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 111
Głębokość - 59
Wysokość - 218
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Fabijański Sp. z o.o.
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
www.bio-fabijanscy.pl
Adres zwrotny
Fabijański Sp. z o.o.
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
www.bio-fabijanscy.pl
Kontakt
Fabijański Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość białka oraz błonnika pokarmowego
Źródło fosforu
Źródło magnezu
Źródło tiaminy
Źródło żelaza
O producencie
Rodzinna wytwórnia makaronów
Fabijańscy
Jak zawsze
Gwarantuję najwyższą jakość
Jaroslav Pavel Fabijański
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Organiczne
Produkt odpowiedni dla wegetarian
Produkt odpowiedni dla wegan
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Adres internetowy
www.bio-fabijanscy.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu | % RWS* w 100 g produktu |
---|---|---|
Energia | 1388 kJ/329 kcal | 16% |
Tłuszcz | 2 g | 3% |
w tym kwasy nasycone | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 48 g | 19% |
w tym cukry | 2,9 g | 3% |
Błonnik | 16 g | - |
Białko | 22 g | 44% |
Sól | 0 g | 0% |
Fosfor | 185 g | 26%** |
Tiamina (wit. B1) | 0,27 g | 25%** |
Żelazo | 3,2 g | 23%** |
Magnez | 56, 9 g | 15%** |
* - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
** - Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). |