1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5904025000883
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka pszenna makaronowa,
jaja 18% = 4 jaja na 1 kg mąki,
woda,
przyprawa - kurkuma
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100 g makaronu)
Gotować w zależności od preferencji przez około 9-12 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron przelać zimną wodą i odcedzić.
Adres producenta
Wytwórnia Makaronu Domowego POL-MAK S.A.
Ludwin Kol. 58
21-075 Ludwin
Adres zwrotny
Wytwórnia Makaronu Domowego POL-MAK S.A.
Ludwin Kol. 58
21-075 Ludwin
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1543 kJ / 365 kcal |
tłuszcz | 3,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | 69 g |
w tym cukry | 2,7 g |
błonnik | 4,5 g |
białko | 13 g |
sól | 0,09 g |