1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5902811251174
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ekologiczna mąka z ciecierzycy,
woda źródlana.
Opis produktu
Krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.
Dlaczego woda źródlana, a nie kranówka?
Wszystko co znajduje się w wodzie, pozostaje po wysuszeniu w makaronie...
Różnice kolorystyczne i smakowe:
Rośliny, z których wytwarzamy makarony pochodzą z małych, ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Sposób gotowania:
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 10-15 minut, al dente 6-7.
W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Fabijański Sp. z o.o.
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
Adres zwrotny
Fabijański Sp. z o.o.
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | % RWS* w 100 g produktu |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1297 kJ / 310 kcal | 15% |
tłuszcz | 5,9 g | 8% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 6% |
węglowodany | 44 g | 17% |
w tym cukry | 2,3 g | 3% |
Błonnik | 16 g | - |
Białko | 19 g | 37% |
sól | 0,09 g | 2% |
mangan | 1,2 mg | 58%** |
Miedź | 0,31 mg | 31%** |
Fosfor | 169 mg | 24%** |
Żelazo | 2,9 mg | 21%** |
Cynk | 1,5 mg | 15%** |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
** Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych) |