1 szt - 0,250 kg
Kod kreskowy: 5902811251051
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Ekologiczna mąka z zielonego groszku,
woda źródlana.
Opis produktu
Wysoka zawartość miedzi
która przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Źródło manganu
który przyczynia się do utrzymania zdrowych kości.
Źródło fosforu
który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych.
Źródło żelaza
które pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie.
Źródło cynku
który pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej.
Wysoka zawartość folianów
które pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron pływał swobodnie (4-5 litrów). Osól i jeśli chcesz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania (bulgotania). Zamieszaj i gotuj do miękkości 11-19 minut, al dente 7-9 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania).
W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu, Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Fabijański Sp. z o.o.
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
Adres zwrotny
Fabijański Sp. z o.o.
ul. Lwówecka 6,
58-508 Siedlęcin
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu | % RWS* w 100 g produktu |
---|---|---|
wartość energetyczna | 1388 kJ / 329 kcal | 16 % |
tłuszcz | 2 g | 3 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 1 % |
węglowodany | 48 g | 19 % |
w tym cukry | 2,9 g | 3 % |
Błonnik | 16 g | - |
Białko | 22 g | 44 % |
sól | 0 g | 0 % |
Fosfor | 185 g | 26%** |
Tiamina (witamina B1) | 0,27 g | 25%** |
Żelazo | 3,2 g | 23%** |
Magnez | 56,9 g | 15%** |
* - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | ||
** - Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych). |