1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 5903370100002
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
cukier
białko w proszku (składniki: białko jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, środek spieniający: cytrynian trietylowy)
mąka kukurydziana
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać: orzechy, mleko, soję.
Marka
Mako
Cechy
produkt bezglutenowy
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
Orzechy - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Najlepiej przygotować na 2 godziny przed spożyciem
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 195
Wysokość - 193
Głębokość - 83
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
CUKIERNICTWO-HANDEL „MAKO“ Sp. z o.o.
88-420 Rogowo k. Żnina,
ul. Kolejowa 83
tel. 0048/52 30-24-165,
fax 0048/52 30-24-143
www.makorogowo.pl,
e-mail: p.koperski@makorogowo.pl
Adres zwrotny
CUKIERNICTWO-HANDEL „MAKO“ Sp. z o.o.
88-420 Rogowo k. Żnina,
ul. Kolejowa 83
tel. 0048/52 30-24-165,
fax 0048/52 30-24-143
www.makorogowo.pl,
e-mail: p.koperski@makorogowo.pl
Kontakt
CUKIERNICTWO-HANDEL „MAKO“ Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
88-420 Rogowo k. Żnina,
ul. Kolejowa 83
Informacje dot. stylu życia
Bezglutenowy
Przepisy
Tort bezowy ze śmietaną i owocami
Składniki: 40 dkg owoców (jagody, poziomki, truskawki), 500 ml śmietany kremówki 30 proc., 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki żelatyny.
Sposób przygotowania: owoce przebrać ułożyć na sicie, opłukać pod bieżącą wodą osączyć, odłożyć 1/3 owoców, pozostałe włożyć do miski i zmiksować. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z pudrem, połączyć ze zmiksowanymi owocami i rozpuszczoną żelatyną. Na jeden spód bezowy nałożyć opaskę co tortów (można włożyć do tortownicy), wyłożyć połowę masy, posypać połową z 1/3 odłożonych owoców. Przykryć drugim spodem i masą, posypać pozostałymi owocami, przykryć ostatnim spodem, schłodzić, ozdobić bitą śmietaną i owocami.
Tort bezowy z masą kawową
Składniki: 25 dkg masła lub margaryny, 20 dkg cukru, 3 jaja, 3 dkg kawy naturalnej i cukier waniliowy.
Sposób przygotowania: kawę zaparzyć (napar powinien być esencjonalny z około 8 łyżek wody), jaja ubić z cukrem na parze na pulchną masę, ostudzić w zimnej wodzie ciągle ubijając, masło utrzeć i połączyć z jajami. Na końcu dodać kroplami napar z kawy. Na jeden spód bezowy nałożyć opaskę do tortów (można włożyć do tortownicy), wyłożyć połowę masy, przykryć drugim spodem, wyłożyć masę, przykryć ostatnim spodem i przyozdobić.
Telefon kontaktowy
0048/52 30-24-165
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
3 krążki. Opakowanie zawiera 6 porcji produktu po 50 g.
Email kontaktowy
p.koperski@makorogowo.pl
Adres internetowy
www.makorogowo.pl
Numer fax
0048/52 30-24-143
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g | Wartość odżywcza w porcji 50 g | % RWS* w 1 porcji |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1695 kJ (399 kcal) | 847 kJ (199 kcal) | 10 % |
Tłuszcz, | <0,5 g | <0,5 g | 1 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g | <0,1 g | 0,5 % |
Węglowodany, | 94 g | 47 g | 17 % |
w tym cukry | 82 g | 41 g | 46 % |
Błonnik | <0,5 g | <0,5 g | 1 % |
Białko | 3,7 g | 1,8 g | 4 % |
Sól | 0,10 g | 0,05 g | 1 % |
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Opakowanie zawiera 6 porcji produktu po 50 g. |