Margaryna Roslinna 500g
Udostępnij na FacebookuMargaryna Roślinna, dawniej sprzedawana pod nazwą Masło Roślinne, to tradycyjny, pełnotłusty (80% tłuszczu) produkt do smarowania pieczywa. Komponujemy ją według niezmiennej od lat receptury. Roślinna charakteryzuje się miękką konsystencję i łatwo rozsmarowuje się po wyjęciu z lodówki
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5900229020726
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
-
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Margaryna Roślinna, dawniej sprzedawana pod nazwą Masło Roślinne, to tradycyjny, pełnotłusty (80% tłuszczu) produkt do smarowania pieczywa. Komponujemy ją według niezmiennej od lat receptury. Roślinna charakteryzuje się miękką konsystencję i łatwo rozsmarowuje się po wyjęciu z lodówki
Składniki
Składniki: oleje roślinne (rzepakowy, słonecznikowy [16%]), woda, tłuszcz palmowy, mleko ukwaszone, sól (0,3%), cukier, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyny słonecznikowe), aromat, barwnik (karoteny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy
(A i D).
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
4 - 10 °C
Nazwa producenta
ZT Bielmar
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,3 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,1 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (alkohole wielowodorotlenowe - poliole) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,5 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 22 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 80 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 2965 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 722 kcal/100g |
W porcji 10 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 296,5 kJ |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 0,05 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (alkohole wielowodorotlenowe - poliole) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (skrobia) | 0 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,01 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,03 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 72 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 8 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 0,05 g |