Bakalland Masa makowa z bakaliami 850 g
Udostępnij na FacebookuZapewne masz tradycyjny sprawdzony przepis na makowiec przekazywany w twojej rodzinie od pokoleń. Teraz z masą makową Bakalland będzie on jeszcze łatwiejszy w przygotowaniu. Za Ciebie zmieliliśmy dwukrotnie najwyższej jakości mak, który nadaje naszej masie makowej odpowiedni smak i aksamitną konsystencję. Bogactwo bakalii z pewnością zachwyci każdego - soczyste rodzynki w połączeniu z aromatyczną skórką pomarańczową tworzą doskonałą kompozycję smakową. Masa makowa jest również źródłem wapnia, żelaza, błonnika. To wszystko zapowiedź udanych wypieków. Z masą makową Bakalland możesz również przyrządzić inne potrawy - makaron z makiem i bakaliami, ciasteczka makowe, czy też paluchy wypiekane z masą makową z ciasta francuskiego. Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na: Delektujmy.pl
1 szt - 0,850 kg
Kod kreskowy: 5900749560016
Dodatkowe informacje
Producent
Bakalland
Bakalland - wyszukane przyjemności
Składniki
mąka pszenna
cukier
woda
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
mak 22%
bakalie 6,5% [rodzynki 55% (rodzynki 99,5%, olej bawełniany i/lub słonecznikowy); skórka pomarańczowa kandyzowana 45% (skórka pomarańczowa 59%, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier)]
aromat
syrop cukru inwertowanego
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać soję, mleko, jaja i seler.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Masa makowa z bakaliami
Marka
Bakalland
Cechy
źródło wapnia, żelaza i błonnika
Nr 1 w Polsce*
*Bakalland za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska (Hipermarkety, Supermarkety bez Dyskontów, Dyskonty, Duże Sklepy Spożywcze bez Dyskontów, Średnie Sklepy Spożywcze, Małe Sklepy Spożywcze, Sklepy Winno-Cukiernicze, Stacje Benzynowe), sprzedaż wartościowa w okresie II 2015 - I 2016, w segmencie mas makowych
Opis produktu
Zapewne masz tradycyjny sprawdzony przepis na makowiec przekazywany w twojej rodzinie od pokoleń. Teraz z masą makową Bakalland będzie on jeszcze łatwiejszy w przygotowaniu.
Za Ciebie zmieliliśmy dwukrotnie najwyższej jakości mak, który nadaje naszej masie makowej odpowiedni smak i aksamitną konsystencję. Bogactwo bakalii z pewnością zachwyci każdego - soczyste rodzynki w połączeniu z aromatyczną skórką pomarańczową tworzą doskonałą kompozycję smakową. Masa makowa jest również źródłem wapnia, żelaza, błonnika. To wszystko zapowiedź udanych wypieków.
Z masą makową Bakalland możesz również przyrządzić inne potrawy - makaron z makiem i bakaliami, ciasteczka makowe, czy też paluchy wypiekane z masą makową z ciasta francuskiego.
Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na:
Delektujmy.pl
O marce
Bakalland - wyszukane przyjemności
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Jaja - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Propozycje zastosowania
wypieki, desery, potrawy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin..
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 120
Głębokość - 102
Szerokość - 102
Rodzaj opakowania
Typ - Puszka
Adres producenta
BAKALLAND S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Adres zwrotny
BAKALLAND S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
serwis_konsumenta@bakalland.pl
Kontakt
BAKALLAND S.A.
Oświadczenia żywieniowe
Źródło wapnia, żelaza i błonnika
Adres kontaktowy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Email kontaktowy
serwis_konsumenta@bakalland.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | na 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 892 kJ / 214 kcal |
Tłuszcz | 9,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | 23 g |
w tym cukry | 21 g |
Błonnik | 7,4 g |
Białko | 4,5 g |
Sól | 0,01 g |
Witaminy i składniki mineralne | na 100 g |
Wapń | 350 mg (44%**) |
Żelazo | 2,2 mg (16**) |
**RWS - dzienne Referencyjne Wartości Spożycia witamin i skłądników mineralnych (dla osób dorosłych) |